'Jedzenie zielonych liści może prowadzić do mniejszej ilości białek mózgowych związanych z chorobą Alzheimera'
Zgodnie z nowym badaniem przeprowadzonym przez RUSH University w Chicago, ludzie, którzy jedzą zielone warzywa liściaste, owoce, pełne ziarna, oliwę z oliwek, fasolę, orzechy i ryby mogą mieć mniej białek w swoich mózgach związanych z chorobą Alzheimera niż ludzie nie jedzący tych pokarmów.
Badacze przyjrzeli się temu, jak ściśle ludzie przestrzegali diety MIND i śródziemnomorskiej. Choć podobne, to jednak
>
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Orzechy