Szkodniki są zwalczane za pomocą nanomateriałów wzbogaconych olejkami eterycznymi
Zwalczanie szkodników owoców cytrusowych i persymonów odbywa się za pomocą nanomateriałów wzbogaconych olejkami eterycznymi. Jest to cel osiągnięty w ramach projektu Esencia-N opracowanego przez Uniwersytet w Walencji (UV) za pośrednictwem grupy Redolí, we współpracy z Politechniką w Walencji (UPV) i Stowarzyszeniem Rolników Walencji (AVA-Asaja).
Jak donosi gazeta

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Owoce cytrusowe