Extra Red Barbera, cztery razy więcej antocyjanów niż inne klony krwistej pomarańczy
Super pigmentacja miąższu, dzięki wysokiemu stężeniu antocyjanów, nawet czterokrotnie wyższemu niż w innych tradycyjnych klonach pomarańczy krwistej (ok. 650 mg/l w porównaniu do 160 mg/l). To właśnie wyróżnia Barbera Extra Reds, wyłączność Grupy Catanese i już zarejestrowany znak towarowy.
Extra Rosse Barbera pochodzą z określonych klonów odmianowych Moro
.
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Pomarańcze