Badania pokazują, że suszone śliwki wspierają zdrowie serca u osób starszych
Według dwóch nowych badań, codzienne spożywanie suszonych śliwek może przyczynić się do poprawy zdrowia serca u osób starszych. Badania, zaprezentowane na dorocznym spotkaniu American Society of Nutrition (ASN), wykazały obiecujący wpływ na kilka biomarkerów związanych ze zdrowiem układu sercowo-naczyniowego u kobiet po menopauzie i mężczyzn w wieku 55 lat i starszych.
U mężczyzn długotrwałe spożywanie suszonych śliwek poprawiło poziom cholesterolu HDL i
Biomarkerów sercowo-naczyniowych.

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Zobacz więcej: Śliwki