Nowe badanie łączy suszone śliwki z lepszymi kośćmi
Nowo opublikowane badanie w Osteoporosis International pokazuje, że kobiety po menopauzie, które codziennie jadły suszone śliwki przez rok, zachowały pewne miary struktury kości i szacowaną siłę kości w porównaniu do kobiet, które nie jadły suszonych śliwek.
Badanie to uzupełnia coraz większą liczbę opublikowanych badań, które pokazują, że codzienne spożywanie suszonych śliwek może pomóc złagodzić utratę masy kostnej u osób starszych
.

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Zobacz więcej: Śliwki