Badania wykazały, że zapylanie przez trzmiele poprawia trwałość truskawek
Korzyści z zapylania upraw truskawek przez trzmiele są dobrze znane, jeśli chodzi o poprawę plonów i jakości, ale badania wykazały również korzyści dla trwałości owoców.
"Trzmiele stosują unikalną metodę zapylania, zapylanie 'buzz'", wyjaśnił specjalista ds. IPM i zapylania w firmie Biobest, dr Liam Harvey. "Wibrując mięśniami swoich skrzydeł przy
.
Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Zobacz więcej: Truskawki