Truskawki, praca nad wydłużeniem okresu przydatności do spożycia
Jak podano w czasopiśmie Postharvest, Osman Nuri Öcalane i inni tureccy naukowcy przeprowadzili badanie koncentrujące się na okresie po zbiorach truskawek, aby zrozumieć, jak wydłużyć okres przydatności do spożycia. Skupili się na kilku parametrach, takich jak kolor skórki, jędrność miąższu i całkowity stosunek rozpuszczalnych substancji stałych (TSS), a także całkowita kwasowość, zawartość fenoli
.
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Truskawki