Naukowcy z UF/IFAS sprawiają, że winogrona muscadine są smaczniejsze dzięki ich liofilizacji
Rodzime winogrona z Florydy, muscadine, są znane z soczystości i słodyczy. Jednak ze względu na skórzastą, grubą skórkę i gorzkie pestki, winogrona te są zwykle zarezerwowane dla sklepów specjalistycznych i produkcji wina.
Niektórzy jednak uważają te winogrona za superżywność, pełną przeciwutleniaczy i związków przeciwzapalnych. Wyzwaniem było przekonanie konsumentów do zaakceptowania skórki przypominającej skórę owocu,

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Winogrona