Wolumen francuskich winogron stołowych nieco niższy niż oczekiwano
Przed sezonem jesiennym, francuskie winogrona stołowe, których produkcja koncentruje się głównie w południowo-wschodniej Francji (departament Vaucluse odpowiada za 65% krajowej produkcji), zakończyły z ilością "nieco niższą niż początkowo przewidywano, ze względu na gorące lato", wyjaśnia Alexandra Lacoste, dyrektor Stowarzyszenia Producentów Raisin de table (początkowo zakładano 45 000 ton).

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Winogrona