Potrzebna większa produkcja żywności
2011-02-08 00:00
Wyżywienie ludności świata w 2050 roku, czyli 9 miliardów osób, będzie możliwe tylko jeśli zwiększymy produkcję żywności o co najmniej 35 proc. Wszystko to jednak pod warunkiem, że równolegle zmniejszeniu ulegnie indywidualne spożycie oraz skala marnowania jedzenia - uważają francuscy analitycy.- informuje portal rp.pl
Opinię taką przedstawili niedawno francuscy czołowi eksperci rolni w opracowaniu Agrimonde, przygotowanym przez Międzynarodowe Centrum Współpracy na rzecz Rozwijania Badań Rolniczych (CIRAD) i Francuski Narodowy Instytut Badań Rolniczych (INRA). Analiza ta jest oparta na danych zbieranych przez FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations), dotyczących m.in. użytkowania ziemi, handlu, produkcji i spożycia żywności - podała Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa (FAPA).
Czytaj cały artykuł
Źródło: rp.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Opinię taką przedstawili niedawno francuscy czołowi eksperci rolni w opracowaniu Agrimonde, przygotowanym przez Międzynarodowe Centrum Współpracy na rzecz Rozwijania Badań Rolniczych (CIRAD) i Francuski Narodowy Instytut Badań Rolniczych (INRA). Analiza ta jest oparta na danych zbieranych przez FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations), dotyczących m.in. użytkowania ziemi, handlu, produkcji i spożycia żywności - podała Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa (FAPA).
Czytaj cały artykuł
Źródło: rp.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem