Przetwórstwo owoców a wejście do UE - bilans zysków i strat
Dostęp do dotacji i w efekcie inwestycje w sprzęt i fabryki umożliwiające dynamiczny rozwój branży przetwórstwa owoców, to zdaniem Juliana Pawlaka, prezesa Krajowej Unii Producentów Soków, największe korzyści z przystąpienia do UE - informuje Magdalena Brzózka z portaluspozywczego.pl
Polskie rolnictwo i polskie produkty zaczęły być zauważane i doceniane na rynkach unijnych.
Jedynym minusem akcesu jest wg. prezesa KUPS obowiązek podporządkowania się unijnym rygorom oraz likwidacja ceł dla firm, które wchodzą na polski rynek.
"Zalet wynikających z naszej obecności w UE jest jednak znacznie więcej niż wad" - podsumowuje Julian Pawlak.
Więcej na ten temat przeczytasz w portaluspozywczym.pl
Źródło: portalspozywczy.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl