Z naszych danych korzystają instytuty, ministerstwa, sieci handlowe dołacz i Ty!

Kup teraz abonament!

Rośnie rynek żywności ekologicznej

2009-09-09 00:00

Polacy przekonali się do zdrowej i drogiej żywności ekologicznej. Najlepiej wiedzą o tym jej producenci, których każdego roku przybywa. W Polsce 15 tys. gospodarstw zajmuje się produkcją żywności ekologicznej - pisze Magdalena Brzózka w portalspozywczym.pl.

- Liczba ta regularnie rośnie o 25-30 proc. rocznie - mówi Dariusz Goszczyński, zastępca dyrektora departamentu rynków rolnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Przedsiębiorcy zainteresowani ekologicznym jedzeniem mogą liczyć na finansowe wsparcie jeśli chodzi o promocję takiej żywności.

Przeczytaj więcej na ten temat w portalspozywczym.pl

Źródło: www.portalspozywczy.pl

Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem