Rozpoczęła się kampania promująca spożywanie hiszpańskiej oliwy z oliwek
Wciąż nie możemy się doczekać ustawy o promocji żywności. Zbierane są już wprawdzie fundusze, ale nie wiadomo kto i jak będzie je wydawał. Takich problemów nie mają na przykład Hiszpanie, którzy właśnie rozpoczęli w Polsce promocję swojego narodowego przysmaku, czyli oliwy z oliwek - pisze Witold Katner w informacjach rolniczych TVP.pl.
Eksperci przekonują: spożywanie oliwy z oliwek to samo zdrowie.
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska – dietetyczka: to jest najzdrowszy rodzaj tłuszczu. Nieporównywalnie zdrowszy od masła czy smalcu.
Kucharze dodają: a najlepsza na świecie jest oliwa z oliwek z Hiszpanii.
Marek Łebkowski – mistrz kulinarny: jest coraz więcej artykułów na półkach, są włoskie, greckie teraz hiszpańskie. Te hiszpańskie cenię szczególnie.
Tak właśnie rozpoczęto kampanię promującą spożywanie hiszpańskiej oliwy z oliwek. Dlaczego w Polsce? A dlatego, że to wszędzie na świecie eksportowy hit Hiszpanii. Wszędzie, ale nie u nas.
Przeczytaj więcej na ten temat w informacjach rolniczych TVP.pl
Źródło: Redakcja Rolna TVP.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl