Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Smakołyki wytwarzane w oparciu o stare receptury

2009-06-16 00:00

W ubiegły weekend do opactwa benedyktynów w podkrakowskim Tyńcu mnisi organizowali III Dni Benedyktyńskie - doroczną prezentację smakołyków wytwarzanych w oparciu o stare receptury. Swoje najsmaczniejsze produkty zachwalały też inne klasztory - informuje Rzeczpospolita.

Na straganach rozstawionych na dziedzińcu oferowano produkty wytwarzane przez benedyktynów i inne zakony. Największym powodzeniem cieszył się pszenno-żytni ze słodem i bakaliami chleb pielgrzyma. Produkt nagrodzony został ostatnio na Ogólnopolskim Konkursie Promocyjnym "Agro Polska". Certyfikaty „Agro Polska" mają też inne sprzedawane przez benedyktynów produkty: bakalie w alkoholu, konfitura Wiśnie na Rumie oraz cukierki ziołowe św. Hildegardy.

Kapucyni przywieźli swój słynny balsam, czyli naturalny preparat, przygotowywany z ziół i żywic, wzmacniający organizm i regulujący pracę układu pokarmowego. Paulini z Leśniowa koło Częstochowy wystawili swoje ciastka leśniowskie. Katolicka Wspólnota Chleb Życia proponowała m.in. sos kowala z pomidorów i chili, pomidorki teściowej na ostro i jarzębinę na miodzie. Wyroby z orkiszu zachwalało Polskie Centrum św. Hildegardy w Legnicy.

Źródło: www.rp.pl

Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem