Globalne akceptowanie promieniowania żywności rośnie.
2025-09-05 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Akceptacja napromieniania żywności wykazuje rosnącą tendencję, zgodnie z analizą 27 artykułów recenzowanych przez rówieśników opublikowanych po angielsku. Badania obejmowały 24 474 osoby z 15 krajów. Dane pokazały, że akceptacja żywności poddanej napromienianiu wzrosła z 33 procent w 1992 roku do 67 procent w 2024 roku.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



