Popyt na maniok rośnie w Stanach Zjednoczonych i Europie, napędzany popularnością diet bezglutenowych.
2025-10-24 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Kostarykańska maniok przejął niegdyś rolę niszowego jedzenia etnicznego, stając się teraz bardziej znaczącą obecnością na rynkach w Stanach Zjednoczonych i Europie. Vanessa Vega z CR Farm wyjaśnia, że ten bulwak, tradycyjnie spożywany przez społeczności latynoamerykańskie i afrykańskie, odkrywa nowe możliwości dzięki swojej
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



