Studentka opracowuje biodegradowalne opakowania reagujące na pH, aby sygnalizować zepsucie jedzenia.
2024-12-02 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
James Hickey, uczeń klasy przejściowej w Dungarvan CBS w Waterford w Irlandii, opracowuje przełomowe podejście do bezpieczeństwa żywności poprzez swój projekt „Uwaga na spoilery: Opakowania pH-reaktywne do konserwacji żywności”. Jego inicjatywa została wybrana do udziału w nadchodzącym konkursie BT Young Scientist.
Freshplaza.com

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem