Szwajcarskie badanie wykazało niskie ryzyko bakteryjne w mrożonych owocach.
2025-09-03 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Badanie przeprowadzone w Szwajcarii wykazało niski poziom zanieczyszczenia bakteryjnego w mrożonych jagodach. Badacze zauważyli jednak, że takie produkty mogą wciąż stanowić ryzyko, jeśli są spożywane bez podgrzewania lub nie są zjedzone natychmiast po rozmrożeniu. Od listopada 2024 do stycznia 2025 roku pobrano 100 próbek mrożonych jagód.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



