Peruwiański imbir traci udziały w rynkach w Europie i USA z powodu bakterii Ralstonia oraz konkurencji ze strony Brazylii.
2024-09-27 12:00
Źródło:
Fruitnet.com
"Proces certyfikacji imbiru staje się coraz bardziej wymagający i kosztowny, co oznacza większe inwestycje dla producentów i eksporterów, których rynek nie zawsze rekompensuje" - powiedział Jim Ruiz, dyrektor generalny Agrícola Nuestra Tierra i dyrektor wykonawczy grupy Cultivemos.
Fruitnet.com
Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem