Szwajcaria: Świeżo przez chłodny czas z czapką cukrową
2024-10-18 13:00
Źródło:
Fruitnet.com
Zasiany między majem a lipcem, cukrowy szczyt jest zbierany od września do listopada. W 2023 roku ogrodnicy w Szwajcarii uprawili cukrowy szczyt na 115 ha, z czego 39 ha było przeznaczonych na produkcję organiczną. Zostało zebranych 3 500 ton, a 1 650 ton zostało importowanych.
Fruitnet.com

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem