Wartości odżywcze loquat
Pochodzenie loquata
Loquat, naukowo znany jako Eriobotrya japonica, pochodzi z Chin, gdzie jest uprawiany od ponad tysiąca lat. Z Chin loquat został wprowadzony do innych części Azji, takich jak Japonia i Korea, a ostatecznie rozprzestrzenił się na Europę i Amerykę. Obecnie loquat jest uprawiany w wielu regionach
.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.