Konkurs kreatywnego gotowania z granatami Elche
Dwunasta edycja konkursu kreatywnego gotowania Elche Pomegranate zna już szefów kuchni, którzy będą rywalizować o przygotowanie najlepszego dania z granatem molla z Elche w finale, który odbędzie się w najbliższy czwartek, 26 stycznia, w restauracji La Finca Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin).
Finalistami są m.in.
Finalistami są: Aitor Del Olmo z restauracji Amaren w Bilbao ze swoim daniem Amaren Punic Cheesecake; Beatriz i Rodrigo Fernández z restauracji Arsa w Logroño ze swoją propozycją "Dojrzała kaczka ze skórką z granatu i piernikiem, demiglace z granatu i kaczki oraz jarmużu". Duck stew fritter, foie in granat brine and granat and brandy air"; Pablo Díez z restauracji La Trapera znajdującej się w Pradoluengo (Burgos) z "Pomegranate, pumpkin and pesto"; oraz Vanessa Carrero z restauracji DOMGiM w Elche z daniem "Arroz meloso de granada mollar de Elche DOP & suprema de bacalao desalado"
.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.