Tomra Food powołuje pierwszego globalnego dyrektora ds. kategorii przetworów owocowych i warzywnych
Belgijczyk Jacob Hobbel został wybrany na pierwszego globalnego dyrektora kategorii dla owoców i warzyw w obszarze biznesowym Przetworów Spożywczych firmy Tomra. Zaplecze w Pasfrost i Greenyard Frozen
.Po 15 latach doświadczenia w zarządzaniu sprzedażą na rynkach spożywczych, Jacob Hobbel był kierownikiem sprzedaży w belgijskim producencie mrożonych warzyw Pasfrost, odpowiedzialnym za Europę Środkową, Skandynawię i Japonię; następnie zajmował to samo stanowisko w Greenyard Frozen, gdzie nadzorował strategię rynkową i rozwój biznesu w regionach Ameryki Północnej, Emea i Afryki, aż do momentu dołączenia do firmy Tomra.
"Jacob wnosi do pracy szeroką i głęboką wiedzę na temat branży mrożonych owoców i warzyw, a także wgląd w oczekiwania jakościowe konsumentów”" skomentował Karel Strubbe, VP Head of Global Sales w Tomra Processed Food.

Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.