Awokado
Kenijski sektor awokado otrzymuje wsparcie w wysokości 302 mln Ksh
2024-02-29 00:00
W ramach znaczącego postępu w kenijskim rolnictwie ogłoszono inwestycję o wartości 302 mln Ksh (1,9 mln euro), mającą na celu wzmocnienie łańcucha wartości awokado. Inwestycja ta, wspólny wysiłek Brytyjskiej Wysokiej Komisji i Zrównoważonego Rozwoju Gospodarczego Miast (SUED), ma na celu wzmocnienie łańcucha wartości awokado.
czytaj dalej
czytaj dalej
Westfalia Fruit testuje technologię ukierunkowaną na bezpieczeństwo żywności i zrównoważony rozwój
2024-02-29 00:00
Westfalia Fruit przeprowadziła pierwsze udane testy innowacyjnej i naturalnej metody zapewnienia bezpieczeństwa żywności w łańcuchu dostaw.
czytaj dalej
Rozpoczynają się zbiory awokado w Kalifornii
2024-02-29 00:00
Początek sezonu zbiorów awokado w Kalifornii zawsze wywołuje podekscytowanie, ponieważ owoce są dostępne przez ograniczony czas. "Dla nas zbiory awokado w Kalifornii rozpoczęły się w miniony poniedziałek" - mówi Hayden McIntyre, menedżer farmy w trzecim pokoleniu, nadzorujący operacje związane z awokado i cytrusami w Kalifornii.
czytaj dalej
czytaj dalej
Westfalia Fruit testuje technologię pod kątem bezpieczeństwa żywności i zrównoważonego rozwoju
2024-02-28 11:00
Obecną praktyką w branży jest ręczne głębokie czyszczenie dojrzewalni awokado w celu zapewnienia wysokiego poziomu bezpieczeństwa żywności i usunięcia pozostałości naturalnie występującej pleśni owocowej. Nowa metoda firmy Westfalia wykorzystuje probiotyk
czytaj dalej
czytaj dalej
Chile osiąga nowy rekord krajowej konsumpcji awokado
2024-02-28 00:00
Badanie przeprowadzone przez iQonsulting ujawniło znaczący wzrost konsumpcji awokado w Chile od 2000 roku, kiedy to każda osoba spożywała zaledwie 2 kilogramy tego owocu. Rosnący popyt sprawił, że krajowy rynek stał się równie konkurencyjny jak inne na całym świecie, co doprowadziło do wzrostu konsumpcji awokado w Chile.
czytaj dalej
czytaj dalej
Środek ten został ogłoszony podczas spotkania gubernatora Alfredo Ramíreza Bedolli z ambasadorem USA w Meksyku Kenem Salazarem, który został poinformowany o wykryciu 817 nielegalnych sadów.
czytaj dalej
"Nasz produkt pozostaje świeży przez 30 dni w lodówce i nie generuje żadnych odpadów".
2024-02-28 00:00
Niedawne targi Fruit Logistica w Berlinie były miejscem oficjalnej premiery gamy produktów Naked Avocado firmy Halls. Oferta świeżych awokado obejmuje kostki, połówki i guacamole.
czytaj dalej
"Będziemy nadal inwestować w naszą markę awokado gotowego do spożycia", mówi Menno van Utrecht z holenderskiej firmy FruitPro. "Gwarantujemy dostawy we wszystkich miesiącach roku, dojrzewając co tydzień nowe partie od wybranych dostawców.
czytaj dalej
Producent awokado przenosi część swojej działalności do Portugalii
2024-02-28 00:00
W świetle niedoborów wody w regionie Axarquía, TROPS, spółdzielnia znana z produkcji awokado i mango, przenosi część swoich operacji pakowania do Taviry w Portugalii. Przeprowadzka ta jest strategiczną odpowiedzią nie tylko na obawy związane z ochroną środowiska, ale także w celu wykorzystania
czytaj dalej
czytaj dalej
Kenia poszukuje działań przeciwko zbiorom niedojrzałych awokado
2024-02-28 00:00
Zainteresowane strony w kenijskim łańcuchu wartości awokado wyraziły zaniepokojenie szkodliwą praktyką zbioru niedojrzałych owoców awokado. Kenijskie Stowarzyszenie Eksporterów Awokado (AEAK) wezwało do podjęcia rygorystycznych środków przeciwko osobom zaangażowanym w tę działalność, określając ją jako ekonomiczną.
czytaj dalej
czytaj dalej
Izraelskie zbiory awokado osiągają rekordowe plony
2024-02-28 00:00
Izrael spodziewa się zebrać około 250 000 ton awokado w 2024 roku, w porównaniu do 140 000-150 000 ton w poprzednim roku. Z tej produkcji 55 procent przeznaczono na konsumpcję krajową.
czytaj dalej
Szef kuchni telewizyjnej rozpocznie sezon awokado Shepard
2024-02-27 05:00
Aby uczcić nadchodzący sezon awokado Shepard, który rozpocznie się w marcu, Australian Avocados nawiązał współpracę z szefem kuchni i osobowością telewizyjną Luke'em Hinesem, aby opracować szereg przepisów z wykorzystaniem tego owocu;
czytaj dalej
"Chcemy nadal inwestować w naszą markę Ready-to-Eat Favor, aby móc dalej się rozwijać" - mówi Menno van Utrecht z holenderskiej firmy FruitPro. "Nasz zespół dba o to, by awokado było dostępne przez cały rok. Pozwala nam to na dojrzewanie nowych dostaw każdego roku.
czytaj dalej
czytaj dalej
"Nasz produkt zachowuje świeżość przez 30 dni w warunkach chłodniczych i jest całkowicie pozbawiony odpadów".
2024-02-27 00:00
Podczas ostatnich targów Fruit Logistica w Berlinie miała miejsce oficjalna premiera gamy produktów Naked Avocado firmy Halls. Oferta świeżych awokado obejmuje kostki, połówki i guacamole.
czytaj dalej
"Meksykańskie awokado uprawiane w nielegalnych sadach nie powinno być eksportowane do USA
2024-02-27 00:00
W odpowiedzi na obawy związane z ochroną środowiska, ambasador USA Ken Salazar, podczas wizyty w Michoacan, głównym regionie produkcji awokado w Meksyku, podkreślił potrzebę wprowadzenia środków regulacyjnych przeciwko awokado uprawianym w nieautoryzowanych sadach.
czytaj dalej
Ifapa przedstawia projekt zrównoważonej uprawy awokado
2024-02-26 00:00
"Chcemy rozszerzyć naszą ofertę RTE"
2024-02-26 00:00
"Chcemy nadal inwestować w naszą markę Favor Ready-to-Eat, aby zapewnić wzrost", mówi Menno van Utrecht z holenderskiej firmy FruitPro. "Nasz zespół dba o to, by awokado było dostępne przez cały rok. Dzięki temu możemy dojrzewać nowe dostawy co tydzień. Wybierając odpowiednich dostawców dla naszej marki Ready-to-Eat, możemy
czytaj dalej
czytaj dalej
"Popyt na awokado lepszy niż oczekiwano, nawet gdy spedytorzy zgłaszają odpowiednią podaż
2024-02-26 00:00
Deszczowa pogoda i błotniste, nasycone pola nadal stanowią problem w południowej Kalifornii, zachodniej Arizonie, Baja California i Sonora w Meksyku. Mokre warunki nadal wpływają na jakość świeżych produktów, ograniczając dostawy.
czytaj dalej
Spożycie awokado wiąże się z poprawą zdrowia w australijskim badaniu
2024-02-26 00:00
W niedawnym badaniu przekrojowym analizującym dane Australian Health Survey 2011-2013 zidentyfikowano istotną korelację między spożyciem awokado a lepszym zdrowiem kardiometabolicznym u dorosłych Australijczyków. Opublikowana w czasopiśmie Nutrition Journal analiza podkreśla, że awokado jest
czytaj dalej
czytaj dalej
Według Eleny Rogojnikovej z The Greenery, awokado pozostaje rosnącym produktem na rynku globalnym. "Jak dotąd sezon 2023/24 był pełen wyzwań dla importerów awokado, aby sprostać stale rosnącemu popytowi na tę superżywność i aby
czytaj dalej
czytaj dalej