Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dostawa jabłek i warzyw w czterech pakietach

2013-10-21 08:00

Nazwa i adres zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi , ul. Smutna 21, 91-729 Łódź, woj. łódzkie, tel. (42) 675 00 00, faks (42) 675 03 55.

Przedmiotem zamówienia są dostawy:
I cześć - warzywa(marchew, pietruszka, seler, por, kapusta biała i czerwona, cebula oraz burak ćwikłowy),
II część - ziemniaki,
III część jabłka,
IV część warzywa kiszone dla Aresztu Śledczego w Łodzi.

A) I część zamówienia(warzywa)
Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm
Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg
Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy
cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.

B) II część zamówienia (ziemniaki)
Odmiany: jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, Minimalna średnica kłębów w cm: poprzeczna - 4,0, podłużna - 4,5
Dopuszczalna tolerancja:
Zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi,
Zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi,
Porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie do 3% wagi,
Niekształtne do 3%wagi, Niedojrzałe do 2% wagi, Inne odmiany do 2% wagi.
Łączna suma wad dotyczących czystości, zdrowotności i uszkodzeń do 6% wagi,
Ogólna suma wad do 8% wagi.
Opakowanie - w workach siatkowych bezzwrotnych o wadze do 50 kilogramów
Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenia i zapleśnienia, porośnięte kiełkami
powyżej 1cm, obce zapachy, umyte - potęgowanie procesów gnilnych.

C) III część zamówienia (jabłka)
Minimalna wielkość owoców: (120 - 150 gszt)
Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7%
Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie ( do 2 cm ) do 7%
Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8%
Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona.
Opakowanie - w skrzynkach do 20kg
Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą.

D) IV część zamówienia (warzywa kiszone)
Kapusta kiszona
Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej.
Smak i zapach - prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny,
Wygląd soku-jasnoszary, opalizujący
Zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem.
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 - 1,8% wagi,
Zawartość soli kuchennej - 1,2 - 2,5% wag.
Opakowanie jednostkowe należy pakować zgodnie z PN-77A - 75032, w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego ( lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą o wadze do 150 kg.
Dopuszczalna tolerancja:
Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych,
Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego
w ilości nie większej niż 0,001% wag.
Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy
Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku ( wysuszenie kapusty ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.

Ogórki kiszone
Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej,
z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Opakowanie jednostkowe należy pakować zgodnie z PN-77A - 75032, w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego ( lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione ogórkami o wadze do 150 kg.
Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie.
Smak i zapach - prawidłowy ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny.
Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm.
Wygląd zalewy - od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad
z przypraw ( kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp. ) Zawartość soli kuchennej - 1,5 - 3,0% wag.
Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy

Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość ( komory nasienne wypełnione nieprawidłowo ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.

Zamawiający wymaga od Wykonawcy aby dostarczał warzywa - zdrowe, czyste (nie dotyczy ziemniaków), średniej wielkości, dobrze ubarwione, świeże.

Pełna treść ogłoszenia: www.zp.sw.gov.pl

Termin składania wniosków upływa: 25.10.2013 godzina 12:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 25-10-2013 r. do godz. 12:00 w nieprzejrzystym, zamkniętym opakowaniu w sek. Aresztu Śledczego w Łodzi, lok 209 lub przesłać za pomocą poczty.

Słowa kluczowe: dostawa, przetarg, owoce, warzywa, łódzkie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem