Z naszych danych korzystają instytuty, ministerstwa, sieci handlowe dołacz i Ty!

Kup teraz abonament!

Dostawa owoców i warzyw - woj. opolskie

2012-11-28 08:18

Nazwa i adres zamawiającego: Wojewódzki Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego , ul. M. Konopnickiej 11, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 0-77 4181286, faks 0-77 4181286.

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa owoców i warzyw i podobnych produktów w roku 2013 do stołówki WODiDZ w Kluczborku. Szacunkowa wartość roczna zamówienia to 67 550,00 złotych, /słownie: sześćdziesiąt siedem tysięcy złotych/.

Cech towaru:
            Owoce
 - jabłka powinny być zdrowe, nie uszkodzone mechanicznie, nie robaczywe, jędrne, świeże i czyste,
 Cechy dyskwalifikujące owoce w obrocie to: jabłka ze śladami nagnieceń, zgniłe, zmarznięte, z rozpadem miąższu lub porażone miękką oparzelizną chłodniową, z obcym zapachem i smakiem po środkach ochrony roślin.
W opakowaniu jabłka powinny być jednolite-tego samego pochodzenia, odmiany, klasy, jakości i dojrzałości.
- pomarańcze dobrej jakości powinny się odznaczać cienką skórką i słodkim miąższem, o barwie od żółtej do czerwonej, charakterystycznym zapachu.
- cytryny o powinny być o kształcie jajowatym i zaostrzonych końcach, o barwie skórki jasnożółtej, bez brązowych plam.
 - mandarynki powinny być  kuliste lub  spłaszczone o skórce cienkiej koloru jasnopomarańczowego, która łatwo oddziela się od miąższu, bez przebarwień i plam.
- banany powinny mieć długość od 15-30 cm ,żółtą łatwo oddzielającą się skórkę, bez plam.      
         Warzywa
- ziemniaki w zależności od gatunku powinny świeże, bez widocznych zmian i porowatej skórki ,prawidłowo przechowywane, nie zawilgocone.
- sałata głowiasta powinna być dobrej jakości, świeża, jędrna
- marchew powinna być świeża, bez oznak wysuszenia, mieć barwę od pomarańczowożółtej do ceglastoczerwonej w zależności od odmiany.
- pietruszka – korzeń o barwie białej, żółtawej lub ciemniejszy, o regularnym kształcie , nie uszkodzony, o średnicy 2-7 cm, o  charakterystycznym smaku i zapachu, który świadczy o świeżości.
- pomidory  powinny być świeże o barwie, wielkości i kształcie odpowiedniej do odmiany,
bez plam i wgnieceń
- cebula może mieć kształt kulisty lub spłaszczony, zeschnięta lub świeża, czysta, zdrowa i bez uszkodzeń
- kapusta głowiasta: biała, czerwona lub włoska- powinna być świeża, bez uszkodzeń i przebarwień liści
- selery korzeniowe i naciowe powinny być świeże o charakterystycznym zapachu, bez widocznych zmian korzenia
- buraki mają korzeń o kształcie kulistym lub spłaszczonym, o barwie od jaskrawoczerwonej przez buraczkową do prawie fioletowej, powinny być świeże, bez plam.

Termin składania wniosków upływa 10.12.2012 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat: Wojewódzki Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Kluczborku
ul. Konopnickiej 11 46-200 Kluczbork.

Słowa kluczowe: dostawa, owoców, warzyw, przetarg, Opolskie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem