Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dostawa ponad 18 ton warzyw

2013-06-20 18:08

Nazwa i adres zamawiającego: Zakład Karny , ul. Kolejowa 112, 22-100 Chełm, woj. lubelskie, tel. 082 5653485, faks 082 5653557.

Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy warzyw na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie.
4.1. Burak ćwikłowy - Burak ćwikłowy Korzenie czyste, zdrowe, o barwie ciemnoczerwonej, bez uszkodzeń mechanicznych i bez szkodników.- w ilości 5 000 kg
4.1.2 Marchew w korzeniu - Czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, cała, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki.- w ilości 6 000 kg
4.1.3. Cebula- Czysta, zdrowa, nie może być zgnita i zmarznięta.- w ilości 6 000 kg
4.1.4. Rzepa czarna - bez zanieczyszczeń oraz bez uszkodzeń
mechanicznych i bez szkodników - w ilości 1 000 kg.
4.1.5. Pietruszka w korzeniu - Korzenie czyste, nieuszkodzone, zdrowe, całe, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki.- w ilości 700 kg.
4.2. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
4.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitej ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia lub zwiększania), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć
w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem lub zwiększenia liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami.
4.4. Z tytułu zmiany całkowitej szacunkowej ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
4.5. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z póź. zm.).
4.6. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu spożywczego, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usuwania.
4.7. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności.
4.8. Zamówienia cząstkowe określające asortyment, ilość i termin dostawy cząstkowej składane będą telefonicznie lub faksem.
4.9. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach.
4.10. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z dnia 27 września 2010r. Nr. 136 poz. 914 ) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy ;
-rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966).
4.11. Oznakowanie w/w wyrobów: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej - wymagane na podstawie odrębnych przepisów.

Termin składania wniosków upływa 28.06.2013 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Chełmie, ul. Kolejowa 112, 22-100 Chełm, sekretariat.

Słowa kluczowe: dostawa, przetarg, owoce, warzywa, lubelskie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem