Z naszych danych korzystają instytuty, ministerstwa, sieci handlowe dołacz i Ty!

Kup teraz abonament!

Dostawa warzyw i owoców - woj. mazowieckie

2012-11-16 07:30

Nazwa i adres zamawiającego: Przedszkole Nr 206 , ul. Franciszkańska 7, 00-233 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 8313705.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do stołówki przedszkolnej.

CZĘŚĆ: OWOCE I WARZYWA:
1. Arbuz - Klasa I lub II wg Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1093/97 kg. 150
2. Banany- Klasa I lub II, wg Rozporządzenie Komisji (WE) NR 2257/94 kg. 500
3. Botwina w pęczkach-świeża, sprężysta, bez śladów nadpsucia(kwiecień - wrzesień) szt. 50
4. Brokuły świeże, różyczki zwarte, barwa intensywna zielona szt. 60
5. Brzoskwinie lub morele-świeże, nie obite, dojrzałe, nie przejrzałe, bez śladów nadpsucia, kl I kg. 200
6. Buraki czerwone, okrągłe, konsumpcyjne, wielkość średnia kg. 600
7. Cebula zwyczajna - wielkość średnia kg. 250
8. Cykoria biała, kl.I kg. 50
9. Cytryny – soczyste, skórka gładka, bez śladów nadpsucia, kl I kg. 15
10. Czereśnie -świeże, dojrzałe z dużym miąższem, bez cech zepsucia kg. 100
11. Czosnek śwież, polski - główka szt 20
12. Fasolka szparagowa długa, żółta, świeża, jędrna, bez łyka kg. 80
13. Grejpfrut różowy, wielkość średnia,  skórka gładka, ślniąca, bez śladów nadpsucia, kl I kg. 80
14. Gruszki - soczyste - typu konferencja, klapsa, bez cech nadpsucia kg. 500
15. Jabłka -soczyste, słodko winne - typu cortland, ligol champion, delikates, rubin, jonagored - średnia wielkość, bez korka, nie obite i bez cech nadpsucia kg. 1000
16. Kalafior świeży, różyczki białe, zwarte szt. 50
17. Kapusta biała - jedna główka o wadze  2-3 kg, ścisła, zwarta, bez śladów nadpsucia, „nie żylasta”,   kg. 400
18. Kapusta czerwona - główka -  2-2,5kg, główka zwarta, ścisła, zdrowa, bez śladów nadpsucia kg. 150
19. Kapusta kiszona, jasna, chrupiąca, nie przekwaszona, o zapachu delikatnym, opakowanie – wiaderko plastikowe 5kg kg. 400
20. Kapusta pekińska - główka - około 1 - 1,5kg, zwarta, zdrowa, bez cech nadpsucia kg. 350
21. Kapusta włoska -wielkość jednej główki - 2 kg, świeża, zdrowa, bez cech nadpsucia kg. 200
22. Kiwi - sztuki ( na palecie, nie w koszyczku), twarde, dojrzałe, bez cech nadpsucia, kl.I  szt. 1000
23. Koperek zielony  - pęczki, świeży, nie zwiędły, o wadze określonej sezonowo, o barwie intensywnej ciemno zielonej i właściwym zapachu, bez cech nadpsucia. szt. 700
24. Mandarynki bezpestkowe, soczyste, nie wyschnięte; skórka gładka,  łatwo odchodząca; zdrowe, bez cech nadpsucia  kg. 160
25. Marchew, karotka, umyta, bez cech nadpsucia, średniej wielkości kg. 1600
26. Natka pietruszki świeża - pęczki, nie zwiędła,  o wadze określonej sezonowo, zdrowy ciemno-zielony kolor, bez cech nadpsucia szt. 600
27. Nektarynki -( na palecie) dojrzałe, zdrowe, nie obite, wielkość średnia, kl I, bez cech nadpsucia szt 200
28. Ogórki kiszone, jędrne, chrupiące, nie przekwaszone, bez cech nadpsucia, opakowanie – wiaderko plastikowe 6kg kg. 200
29. Ogórki małosolne, jędrne, chrupiące, bez cech nadpsucia, opakowanie – wiaderko plastikowe 3kg (sezonowo)  10
30. Ogórki świeże - krótkie lub węże, szklarniowe lub gruntowe - w zależności od sezonu, twarde, zdrowe-nie nadpsute, kl I kg. 600
31. Papryka świeża czerwona,żółta,zielona -  jędrna, dojrzała, bez cech nadpsucia, kl I kg. 420
32. Pietruszka - zdrowy korzeń nie zrdzewiały , twardy, wielkość średnia; umyta, bez cech nadpsucia kg. 200
33. Pieczarki - świeże ,jędrne,nierozwinięte, wielkość średnia kg 10
34. Pomarańcza, typu Nowelina, gładka, jasna, cienka skórka, bez cech nadpsucia kl I kg. 200
35. Pomidor - mięsisty, świeży, czysty, czerwony-wybarwiony, produkt polski, w opakowaniu 6kg, kl extra, bez cech nadpsucia kg. 550
36. Por - zdrowy, zwarty, bez cech nadpsucia,  kg. 300
37. Rzodkiew biała, jędrna, zdrowa, wielkość średnia, bez cech nadpsucia kg. 20
38. Rzodkiewka - pęczki - czerwona okrągła, młoda, świeża, słodka – nie piekąca, bez cech nadpsucia szt.  400
39. Sałata zielona masłowa, główka świeża, zielona, jędrna szt 400
40. Sałata lodowa, główka zwarta,  jasno-zielona, jędrna bez cech nadpsucia szt 40
41. Seler - biały, umyty, wielkość średnia, bez cech nadpsucia kg. 300
42. Szczaw świeży, liście sprężyste zdrowe, bez cech nadpsucia kg. 30
43. Szczypior  z małą cebulką -(dymka) pęczki –wielkość sezonowa, bez cech nadpsucia, sprężysty szt. 600
44. Szczypiorek - cienki – pęczki –wielkość sezonowa, zdrowy, sprężysty bez cech nadpsucia szt. 400
45. Śliwki typu - węgierka, Stanley, wybarwione, w dojrzałości konsumpcyjnej, odchodząca od pestki, bez cech nadpsucia  kg. 500
46. Szaron  -dojrzały, zdrowy,na palecie szt 100
47. Truskawka, odmiana konsumpcyjna polska, zdrowa, dojrzała,  wybarwiona, bez cech nadpsucia - w łubiankach(kwiecień-wrzesień) kg. 300
48. Winogrona ciemne, zielone – kiście zagraniczne - zdrowe, słodkie, bez cech nadpsucia, kl I kg. 500
49. Wiśnia sokowa, polska, kl I, bez cech nadpsucia, sprężysta o grubym miąższu kg. 50
50. Ziemniaki młoe - sezonowo(czerwiec) kg 200
51. Ziemniaki - irga konsumpcyjna, umyta, zdrowa, nie nadmrożona, skórka bez zielonych zabarwień, bez kiełkujących oczek,   wielkość średnia, bez cech nadpsucia kg 4 500

Termin składania wniosków upływa 22.11.2012 godzina 08:30, miejsce: Przedszkole Nr 206
ul. Franciszkańska 7, 00-233 Warszawa.

Słowa kluczowe: owoce, warzywa, przetarg, mazowieckie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem