Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dostawa warzyw i ziemniaków

2013-10-22 08:00

Nazwa i adres zamawiającego: Areszt Śledczy w Jeleniej Górze , ul. Grottgera 2, 58-500 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7532661-664 w. 271, faks 075 7532665.

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do trzech jednostek
organizacyjnych służby więziennej Okręgu Wrocławskiego:
Areszt Śledczy Jelenia Góra, ul. Grottgera 2, 58-500 Jelenia Góra, NIP: 611-181-45-36,
Areszt Śledczy Lubań, ul. Podwale 1, 59-800 Lubań, NIP: 613-100-38-12,
Zakład Karny Zaręba, ul. Leśna 4, 59-800 Zaręba, NIP: 613-10-03-806.

Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert
częściowych w odniesieniu do poszczególnych części zamówienia:
Część I - warzywa i owoce
Część II - ziemniaki jadalne

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce.

    1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru
    Wymogi jakościowe
    Brokuły
    odmiany: jadalne,
    średnica: nie mniejsza niż 12 cm,
    barwa: zielona
    Buraki
    odmiany: jadalne
    Cebula
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Cukinia
    odmiany: jadalne,
    średnica: nie większa niż: 12 cm,
    Cytryna
    dopuszczalne tolerancje: lekkie wady kształtu, lekkie wady barwy, lekkie wady rozwojowe skórki jak
    osrebrzenie, ordzawienie itp. lekkie zabliźnione uszkodzenia,
    Czosnek
    odmiany: odmiany polskie, o charakterystycznym zapachu i smaku
    Jabłka
    odmiany: polskie lub zagraniczne
    Kalafior
    odmiany: jadalne,
    średnica: nie mniejsza niż 12 cm,
    Kapusta biała
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Kapusta czerowna
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Kapusta kiszona
    produkt spożywczy otrzymany z kapusty białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i
    poddanej naturalnemu procesowi fermentacji z 5% wsadem marchwi;
    struktura - kapusta poszatkowana, skrawki jędrne, chrupkie;
    barwa skrawków - biała lub kremowo-biała z odcieniem żółtawym;
    smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słodko-kwaśny;
    wygląd soku - jasnoszary, opalizujący;
    zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi tzn. lekko uciskana pokrywa się
    sokiem;
    wiadro z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 10 kg;
    Kapusta pekińska
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Koper zielony
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    wygląd: świeży, zdrowy(niedopuszczalne objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia), bez plam, pożółkłych i
    zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów), czysty,
    wolny od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych; dopuszczalne jest nieznaczne zwiędnięcie, ale bez
    zmiany barwy pod warunkiem, że nie wpływa to na pogorszenie jakości i przydatności do spożycia
    barwa: zielona
    Mandarynki
    dopuszczalne tolerancje: zamiast mandarynek mogą być klementynki, lekkie wady kształtu, lekkie wady barwy,
    lekkie wady rozwojowe skórki jak osrebrzenie, ordzawienie itp. lekkie zabliźnione uszkodzenia
    Marchew
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Ogórek świeży
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, gruntowe lub szklarniowe
    dopuszczalne tolerancje: lekkie zniekształcenia, lekkie wady barwy, lekkie uszkodzenia skórki pod warunkiem,
    że są zabliźnione,
    Ogórki kiszone
    produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z
    dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji;
    struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie;
    smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny,
    ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych
    odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, długość ogórka od 6 do 12
    cm, średnica ogórka do 3 cm;
    wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw
    (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.);
    cechy dyskwalifikujące: ogórki przerośnięte, obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły,
    objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość - puste w środku, obecność bakterii salmonelli,
    gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości,
    brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia;
    opakowanie jednostkowe: wiadro z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z
    żywnością) od 10 kg,
    Papryka świeża
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    odmiana: zielona lub czerwona
    Pieczarka
    wygląd: świeży, zdrowy, bez plam, pieczarki czyste w kolorze białym do jasno-kremowego, wolne od
    szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych;
    Pietruszka
    odmiany: jadalne;
    średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: min. 3 cm
    Pomidor
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia:
    Por
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    wymagania minimalne: z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do
    zielonkawo białej,
    Sałata zielona
    odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia,
    Seler
    odmiany: jadalne;.

    2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

    3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ziemniaki jadalne.

    1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne
    Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia; opakowanie: worki raszlowe do 25 kg
    Wymagania dodatkowe:
    cechy dyskwalifikujące np.: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenie, zapleśnienie, porośnięcie
    kiełkami powyżej 0,5 cm, obce zapachy, zmarznięcie, nadgnicie, zwiędnięcie..

    2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

    3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Pełna treść ogłoszenia: www.zp.sw.gov.pl

Termin składania wniosków upływa: 28.11.2013 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Jeleniej Górze, ul. Grottgera 2; 58-500 Jelenia Góra, pok. nr 120 - Sekretariat.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem