Jak wygląda zawiązanie owoców?
2016-06-02 12:01
Poziom zawiązania owoców w naszym kraju można określić następująco:
-
Jabłka - dobrze i bardzo dobrze
-
Gruszki - średnio, Xenia słabo i bardzo słabo
-
Wiśnie - dobrze
-
Czereśnie - średnio
-
Śliwki - słabo i bardzo słabo
-
Morele - bardzo słabo
-
Porzeczka czarna i Aronia - średnio
Zawiązanie owoców w krajach Europy Zachodniej:
-
Jabłka - dobrze, w płd. Tyrolu bardzo dobrze. W Austrii i Serbii słabo, gdzie znaczna część drzew została zniszczona przez obfite opady śniegu w okresie kwitnienia.
-
Gruszki - średnio krajach Benelux-u
-
Wiśnie - dobrze, w Serbii bardzo dobrze
-
Czereśnie - średnio
-
Śliwki - słabo
Zobacz więcej: Aronia
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem