Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Drugi zjazd FRESH QUALITY ACADEMY

2016-02-24 09:30

Temat: „Szkolenie specjalistyczne rozszerzające wiedzę o jakości handlowej świeżych owoców i warzyw”

Cel szkolenia: integracja i podniesienie profesjonalizmu kontrolerów jakości handlowej świeżych owoców i warzyw z sieci handlowych, z firm handlowych, grup producentów, oraz osób zamawiających towar.

 

Organizator: Firma FRESH QUALITY Krystyna Szymańska

Tel. 667 909 999, e-mail:krystyna.szymanska@freshquality.pl

Termin : 2 – 4.03.2016

Czas trwania: 3 dni

Miejsce : Hotel Święcice, Święcice, ul. Wiosenna 1, 05-860 Płochocin

Gmina Ożarów Mazowiecki, województwo mazowieckie

www.hotelswiecice.pl

 

Ramowy program szkolenia:

1. Dzień pierwszy 2.03.2016:

- przyjazd i zakwaterowanie w Hotelu z uroczystą kolacją o godz. 18.00

2. Dzień drugi 3.03.2016:

- 8.00 śniadanie
- 9.00 – 15.00 -  I sesja szkoleniowa z przerwą na lunch

- 15.00 - obiad
- po obiedzie: atrakcje dla uczestników szkolenia do uroczystej kolacji ze specjalnymi daniami
3. Dzień trzeci 4.03.2016:

- 8.00 śniadanie
- 9.00 – 15.00 -  II sesja szkoleniowa

- 15.00 - obiad

 

Tematy wykładów:

 

1. Problemy jakościowe i sezonowość owoców cytrusowych – wykładowca Mirosław Maziarka z firmy Amplus

2. Jakość pomidorów – wykładowca Anna Boniecka z firmy Fresh Quality

3. „Owoce egzotyczne . Interpretacja wad, odmiany, dostępność, przechowywanie (na wybranej grupie asortymentu, m.inn. ananas, papaja, passion fruit, mini kiwi)” – wykładowca Beata Piega z firmy UNIVEG TRADE POLAND

4. Choroby przechowalnicze jabłek ( wykład plus warsztaty)  – wykładowca Adam Paradowski i Marcin Piesiewicz z firmy AgroFresh

5. "Jakość ziemniaków jadalnych" (wymagania jakościowe, oraz występujące wady bulw) – wykładowca dr Wojciech Nowacki IHAR w Jadwisinie 

6. Standard kontroli jakości świeżych owoców i warzyw: zasady, o czym nie można zapomnieć, na co zwrócić uwagę podczas kontroli, błędy kontrolerów jakości – wykładowca Krystyna Szymańska z firmy FRESH QUALITY.

7. Inne informacje.



Zobacz więcej: Ceny owoców

Słowa kluczowe: szkolenie, kontrola jakości
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem