Wydłużenie okresu przydatności do spożycia łatwo psujących się produktów przy jednoczesnym zachowaniu smaku i składników odżywczych.
Niezależnie od tego, czy jest to jabłko, wiśnia, jagoda, czy jakikolwiek inny owoc, zaraz po zebraniu, produkt nie otrzymuje już wody i składników odżywczych i rozpoczyna się proces starzenia. Podczas tego procesu owoc zużywa O2 i wytwarza CO2. Nie tylko pogarsza się jakość, zmniejsza się ilość składników odżywczych, a owoce stają się mniej aromatyczne.
W ostatnich

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jabłka