Kontaktujemy się w sprawie cen z kilkuset skupami w całej Polsce. Korzystaj z naszych informacji.

Kup teraz abonament!

Jak przechowywać soki pasteryzowane

2012-12-04 09:03

Firma „Dar Ogrodu” opracowała zalecenia przechowalnicze dla pasteryzowanych soków, opierające się na niezależnych badaniach laboratoryjnych. Wynika z nich, że sok ze zdrowych jabłek tłoczony jesienią do końca stycznia może być przechowywany nawet do 12 miesięcy w temperaturze 0-1 st. C.

W temperaturze do 20 st. C (przed otwarciem) możemy przechowywać tylko 1 miesiąc, po otwarciu w temp. pokojowej – 10 dni pod warunkiem, że zaworek pozostaje zalany sokiem.
Mniejszą trwałością charakteryzują się soki tłoczone z jabłek w drugiej połowie sezonu przechowalniczego.

Do 20 st. C przed otwarciem przechowujemy 3 tygodnie, po otwarciu w temperaturze pokojowej – 10 dni po warunkiem, że zaworek jest zalany sokiem.

Źródło: ulotka „Dar Ogrodu”

 

Zobacz więcej: Ceny owoców

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE