Nowy marker molekularny w celu poprawy konsystencji truskawek.
2025-01-10 00:00
Źródło:
Italiafruit.net
Naukowcy z Junta de Andalucía niedawno opracowali innowacyjny marker molekularny DNA, który umożliwia selekcję odmian truskawek z gęstością miąższu wyższą o 50%, jak podaje portal valenciafruits.com. Jest to badanie przeprowadzone przez Instytut.
Italiafruit.net
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Truskawki - z prasy
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem