Przetarg na sukcesywną dostawe owoców i warzyw
Nazwa i adres zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych.
Cześć 1:
1. Ananasy - szt 30
2. Arbuz - kg 20
3. Bakłażan- kg 30
4. Boczniak - szt 50
5. Bazylia świeża - szt 10
6. Banan - klasy I, kg 560
7. Biała rzodkiew - kg 70
8. Borowik suszony kl I - kg 2
9. Brokuły świeże-szt 70
10. Buraki ćwikłowe - klasy pierwszej.,kg 130
11. Cebula - kg 70
12. Cebula czosnkowa - kg 30
13. Cebula czerwona - kg 20
14. Cukinia zielona -kg 90
15. Cykoria biała,czerwona - opak 15
16. Cytryny - gatunek I - kg 180
17. Czosnek - kg 20
18. Fasola Piękny Jaś - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; pakowane w worki o wadze 5kg kg 25
19. Grapefruity - żółty, bez uszkodzeń mechanicznych, nie nadmrznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej; soczyste, jędrne. Powinny posiadać cienką skórkę. pakowany w kartonach standardowych kg 40
20. Grapefruity- , kg 40
21. Groch łuskany - kg 7
22. Gruszki konferencja- kg 500
23. Jabłka krajowe Extra-kg 600
24. Jabłka zielone - kg 250
25. Kalafior - szt. 50
26. Kalarepa: , szt 100
27. Kapusta biała - kg 200
28. Kapusta czerwona - kg 150
29. Kapusta kwaszona- kg 170
30. Kapusta pekińska - kg 100
31. Kapusta włoska - kg 50
32. Kiwi - klasy I;kg 300
33. Koperek świeży pęczki 150
34. Limonka -kg 10
35. Marchew - kg 180
36. Melon - ; szt 15
37. Melon Kanalupa - owoc szt 15
38. Ogórek świeży długi (szklarnia)- kg 250
39. Ogórki kwaszone- , kg 150
40. Papryka Czuszka (ostra) - kg 1
41. Papryka świeża, zielona - , kg 60
42. Papryka świeża, żółta - kg 70
43. Papryka świeża,czerwona, - kg 100
44. Pieczarka kl I - kg 100
45. Pietruszka dekoracyjna - pęczki 50
46. Pietruszka korzeń - kg 60
47. Pietruszka Natka - pęczki 150
48. Pomarańcze - kg 400
49. Pomidor - kg 900
50. Pomidory koktajlowe- kg 10
51. Por - jesienny , kg 30
52. Rzodkiewka klasa I pęczki 60
53. Salata rzymska- szt 80
54. Sałata dekoracyjna szt 60
55. sałata FRYZA-200g szt 40
56. Sałata lodowa - szt 200
57. Sałata Raddicchio - szt 30
58. Sałata zielona masłowa - szt 250
59. Seler - kg 70
60. Szczypiorek - szt 70
61. Szczypiorek trawka - 80
62. Tymianek świeży-sadzony w doniczce,kl,I ,bez oznak więdnięcia szt 10
63. Rozmaryn świeży - sadzony w doniczce,bez oznak więdnięcia szt 7
64. Mandarynka -kg 300
65. Melisa świeża - sadzona w doniczce.,bez oznak więdnięcia szt 3
66. Mięta świeża - sadzona w doniczce szt 10
67. Szałwia świeża - sadzone w doniczce, bez oznak więdnięcia. szt 3
68. Bazylia świeża - sadzona w doniczce,bez oznak więdnięcia szt 5
69. Oregano świeże gat.1- sadzone w doniczce, bez oznak więdnięcia. szt 3
70. Kiełki lucerny - świeże, klasa I, opakowanie 250g szt 3
71. Kiełki słonecznika - klasa I, opakowanie 250g. szt 3
72. Kiełki rzodkiewki - klasa I, opakowanie 250g. szt 3
73. Kiełki zielone fasoli - klasa I, opakowanie 250g. szt 3
74. Kolendra świeża gat.1- sadzona w doniczce, bez oznak więdnięcia. szt 3
75. Sałata RUCOLA - opakowanie plastikowe waga netto 250g kg 3
76. Sałata roszponka - opakowanie min 100 g kg 1
77. Winogrono o barwie ciemnofioletowej- kg 100
78. Winogrono o barwie żółtozielonej -kg 100
79. Ziemniaki - kg 3500.
Cześć 2:
1. Awokado - jest intensywnie zielony,zółty lub fioletowy,bez uszkodzeń zewnętrznych szt 7
2. Borówka - opakowanie 125g szt 7
3. cebula szalotka - powinna być zdrowa,bez uszkodzeń,jędrna,czysta,nie zaparzona.Kształt wydłużony,barwa fioletowo-szara lub filoletowo-brązowa.Opakowanie standardowe-worki kg 3
4. Figi świeże-kl.I,bez oznak pleśni,zapachu stęchlizny Waga min 70g szt 20
5. Granat - skórka powinna być gładka,błyszcząca,cienka,napięta,bez zadrapań i skaleczeń Waga min 150g szt 7
6. Groszek cukrowy świeży - powinien mieć jędrne,jasnozielone,płaskie,zamknięte strączki,bez uszkodzeń, bez czarnych plam, szkodników,opakowanie 250 gr opak 10
7. Karambole - owoc świeży, dojrzały, bez przebarwień, owoce, o wydłużonym kształcie, osiągają wielkość 10-12 cm. Na ich powierzchni widać cztery - pięć biegnących wzdłuż karbów. szt 7
8. Kokos świeży szt 7
9. Kolendra świeża gat.1- sadzona w doniczce, bez oznak więdnięcia. szt 3
10. koper włoski-świeże bulwy kopry powinny być jędrne,kolor biały przechodzący w jasnozielony,smak lekko anyżowaty szt 7
11. Korzeń imbiru - kg 5
12. Kumquat - klasa I , gładka i cienka skókaowoce nie powinny być poobijane i nie uszkodzine,o jednolicie pomarańczowy, kolorze,opakowanie max 250 gr opak 3
13. Kwiaty jadalne - głowki kwiatów np.nasturcja,pierwiosnek,kwiat pomarańczy,fiołek ogrodowy,nagietek,koniczyna łąkowa-do dekoracji,opakowanie 200g opak 3
14. Liczi kg 3
15. Majeranek świeży - gatunek I,sadzony w doniczce,bez uszkodzeń szt 7
16. Malina świeża-owoc świeży,nie powinny być zaparzone,zapleśniałe-opakowanie max 250 gr szt 15
17. Mango - owoc nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń szt 6
18. Papaja - owoc nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń szt 3
19. Physalis - powinien mieć pomarańczową, lśniącą i lekko kleistą skórkę, miąższ żółty, soczysty, miękki, bez oznak pleśni - opak.max 100 gr opak 3
20. Pitahaya - gruba skórka z łukowatymi wyrostkami,kolor od żółtego do czerwonego,posiada słodkawy smak, jędrna, soczysta, bez plam i pleśni szt 6
21. Porzeczka - opakowanie 500g opak 10
22. Seler naciowy - powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych Min waga 500g szt 7
23. Spinak świeży-kl.I, bez oznak zgnilizny, zaparzeń , pęk szt 15
24. Szparagi świeże/zielone lub białe/-charakteryzuje się lekko gorzkawym ale słodkim smakiem,świeże szparagi są jędrne i odznaczają się intensywnym kolorem-opakowanie max 500 gr szt 40
25. Truskawka - gatunek extra, owoce o najwyższej jakości, kształcie, zabarwieniu w typowym dla danej odmiany, nie powinny być zaparzone, zapleśniałe. kg 5
26. trawa cytrynowa-gałązki o lekko zielonkawym zabarwieniu,opakowanie max 500 gr opak 7.
Termin składania wniosków upływa 06.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Zamawiającgo ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo :SEKRETARIAT.