Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Szkoła kupi 6 ton owoców i warzyw

2013-08-01 12:11

Nazwa i adres zamawiającego:  Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej , ul. Armii Krajowej 10-10A, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 75 7752471, 7752473, faks 75 7752471.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Marii Grzegorzewskiej w Zgorzelcu.
Przedmiot zamówienia został podzielony na osiem grup:
Grupa VII: Owoce, warzywa CPV 15330000-0
1. Marchew workowana – cała, zdrowa, nie dopuszcza się marchwi z objawami zepsucia lub z takimi zmianami które czynią ją niezdatną do spożycia, praktycznie wolna od szkodników, jędrna, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, niezdrewniała, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego tj. dostatecznie sucha, bez obcych zapachów kg 320
2. "Cebula workowana – cała, zdrowa, bez objawów gnicia lub zepsucia które czyni ją niezdatną do spożycia, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, bez pustej i twardej szyjki, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, wystarczająco sucha, praktycznie wolna od szkodników, praktycznie wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów
" kg 290
3. "Czosnek – w dobrym stanie, wyłączając produkt zaczynający gnić lub psuć się w taki sposób, że nie nadaje się do spożycia, praktycznie wolny od szkodników, praktycznie wolny od szkód wyrządzonych przez szkodniki, czysty, praktycznie pozbawiony jakichkolwiek widocznych ciał obcych, twarde, wolny od szkód powodowanych przez mróz i słońce, wolny  od widocznych z zewnątrz kiełków, wolny od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, wolny od obcego zapachu. 

  " główka 70
4. "Brokuły – całe, zdrowe, nie dopuszcza się brokułów z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolne od obcych zapachów.
" szt 68
5. Cukinia – czysta, praktycznie wolna od wszelkich widocznych ciał obcych, w dobrym stanie wyłączając produkt, który zaczyna gnić lub psuć się w taki sposób, że nie nadaje się do spożycia, o świeżym wyglądzie, praktycznie wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolna od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, wolna od obcego zapachu kg 44
6. Kapusta  biała – cała, zdrowa, bez objawów zepsucia lub zmian, które czynią ją niezdatna do spożycia, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie pęknięta, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolna od obcych zapachów; kg 175
7. Papryka – cała, zdrowa, nie dopuszcza się papryki z objawami gnicia lub innego zepsucia, które czyni ją niezdatną do spożycia, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, praktycznie wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, prawidłowo wykształcona, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od niezabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych,  z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 67
8. Pomidory – całe, zdrowe, nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, bez narośli, całe, nie popękane, odpowiednio dojrzałe, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 104
9. Pietruszka korzeń workowana – zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, bez uszkodzeń kg 70
10. Pietruszka nać - świeża, niezwiędnięta, sucha, czysta, bez części pożółkłych pęczek 250
11. Seler korzeń – niezwiędnięty, zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń kg 80
12. Por – świeży, niezwiędnięty, czysty, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, zdrowy, prosty (prawidłowo wykształcony), świeży, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń kg 40
13. Burak czerwony workowany – zdrowy, suchy, czysty, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń kg 280
14. Kapusta włoska – niezwiędnięta, czysta, bez pęknięć i uszkodzeń główka 20
15. Kapusta pekińska – prawidłowo wykształcona, świeża, bez uszkodzeń kg 100
16. Szczaw świeży pęczek 45
17. Koper  świeży – nać zielona, niezwiędnięta, bez części pożółkłych, niezeschnięta, sucha, czysta pęczek 135
18. Ogórek zielony – świeży, nie zwiędnięty, czysty, bez uszkodzeń, nadgnicia i pleśni, bez pustych przestrzeni w miąższu i przerośniętych nasion, bez gorzkiego smaku o barwie typowej dla odmiany. Kg 85
19. Rzodkiewka – świeża, jędrna, niezwiędnięta, czysta, bez zanieczyszczeń, nie uszkodzona przez szkodniki, powiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem kształtu i zabarwienia. pęczek 50
20. Sałata – świeża, listki jędrne, nie zwiędnięte, bez plam, całe, zdrowe, nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, oczyszczone z zewnętrznych liści tj. praktycznie wolne od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; główka 160
21. Ziemniaki – bez pleśni, zanieczyszczeń i uszkodzeń o jednorodnej odmianie, nie porośnięte kiełkami; kg 2700
22. Szczypior – świeży, czysty, suchy, niezwiędnięty, nie przerośnięte części zielone, bez plam pożółkłych. pęczek 345
23. Pieczarki – świeże, niezaparzone, czyste, białe, średniej wielkości, kapelusz zamknięty lub nieznacznie otwarty, brzegi kapelusza jednolite. kg 120
25. Jabłka – całe (bez żadnych ubytków i uszkodzeń), jędrne, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 603
26. Śliwki – całe, zdrowe, wyłączając produkt zaczynający gnić lub psuć się w taki sposób, że nie nadaje się do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych ciał obcych, wolne od szkodników i uszkodzeń powstałych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, wolne od obcego zapachu; kg 30
27. Truskawki – całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie ale nie myte, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, ze świeżym i zielonym kielichem i szypułką, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 25
28. Kiwi- całe (ale bez szypułki) zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych  zanieczyszczeń obcych, odpowiednio jędrne, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub tzw. wodnistych(szklisty miąższ), prawidłowo wykształcone, nie dopuszcza się owoców bliźniaczych lub wieloowocowych, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; szt. 180
29. Mandarynka – cała, wolna od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowa, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szk0odników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 46
30. Owoc pomarańczy -  cały , wolny  od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowy, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią go niezdatnym do spożycia, czyste, praktycznie wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolny od oznak wewnętrznego wysychania, wolny od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów; kg 15
31. Kapusta biała młoda - cała, zdrowa, bez objawów zepsucia lub zmian, które czynią ją niezdatna do spożycia, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie pęknięta, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolna od obcych zapachów; szt. 60
32. Banan –  w dobrym stanie, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez objawów nadmarznięcia, bez objawów nadgnicia, o nienaruszonej szypułce owocostanu, bez zgięć, uszkodzeń spowodowanych przez grzyby, praktycznie bez stłuczeń, wolne od niewłaściwego zawilgocenia powierzchniowego. kg 45
33. Botwinka – niezwiędnięta, czysta, świeża pęczek 45
34. Cytryna - cała, wolna od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowa, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szk0odników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów kg 13
35. Kapusta czerwona - cała, zdrowa, bez objawów zepsucia lub zmian, które czynią ją niezdatna do spożycia, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie pęknięta, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolna od obcych zapachów. kg 10
36. kalafior -  cały, zdrowy, czysty, pozbawiony plam, bez śladów nadgnicia i pleśni główka 40
37. cebula czerwona - cała, zdrowa, bez objawów gnicia lub zepsucia które czyni ją niezdatną do spożycia, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, bez pustej i twardej szyjki, czysta, praktycznie wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, wystarczająco sucha, praktycznie wolna od szkodników, praktycznie wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. kg 10
38. Brokuł – cały, zdrowy, czysty, nie uszkodzone, pozbawione plam różyczki, bez żółtych liści wokół owocostanu. główka 20
 
Pełna treść ogłoszenia.

Termin składania wniosków upływa 12.08.2013 godzina 12:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej, ul. Armii Krajowej 10-10a, 59-900 Zgorzelec.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem