Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Szpital kupi 20 ton owoców i warzyw

2013-05-27 07:56

Nazwa i adres zamawiającego: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Radomiu , ul. Juliana Aleksandrowicza 5, 26-617 Radom, woj. mazowieckie, tel. (048) 361 39 00, faks (048) 345 11 18, 3451043.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Radomiu:
1. Cytryny – nie mogą posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, muszą być w stanie dojrzałości  PN-R-75514   kg 500
2. Banany – nie mogą posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, muszą być w stanie dojrzałości  PN-R-75514   kg 500
3. Pomarańcze – nie mogą posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, muszą być w stanie dojrzałości  PN-R-75514   kg 400
4. Mandarynki – nie mogą posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, muszą być w stanie dojrzałości  PN-R-75514   kg 50
5. Koper zielony – pęcz. 100g.- świeży bez pożółkłych i zeschniętych liści, bez objawów pleśni i gnicia, czysty bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i choroby, bez pozostałości środków ochrony roślin. Odmiana jednorodna. PN-R-75380/ 1997   pęcz. 5 000
6. Pietruszka natka – pęcz. 100g - świeża bez pożółkłych i zeschniętych liści, bez objawów pleśni i gnicia, czysta bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i choroby, bez pozostałości środków ochrony roślin. Odmiana jednorodna. PN-R-75381/ 1997   pęcz. 5 000
7. Sałata zielona– pęcz. 250g. - odmiany jadalne, sałata powinna być pojedynczą dobrze wykształconą główką, bez uszkodzeń, zdrowe, niezwiędnięte, czyste i oczyszczone z ziemi, o świeżym wyglądzie, wolne od owadów, bez pędów nasiennych, bez obcych zapachów i smaków, o zwartych główkach. -   szt. 3 600
 Wymagania wg: Rozporządzenia komisji (WE) nr 1543/2001 z dnia 27.07.2001r     
8. Papryka świeża kl. I – pochodzenia krajowego i zagranicznego - owoce koloru czerwonego, Cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, lekko nadgniłe, zapleśniałe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcie. -   kg 700
 Wymagania wg: Rozporządzenia komisji (WE) nr 1455/1999 z dnia 01.07.1999r     
9. Ogórki świeże – pochodzenia krajowego i zagranicznego, Opakowania: worek foliowy 10 kg lub skrzynki do 20kg. Odmiana jednorodna przy dostawie, jadalne. Wielkości: długość krótko owocowych od 10 do 25 cm, długo owocowych od 26 do 45cm, średnica powinna być nie większa niż 1/3 długości, max. do 5cm, dla odmian spod osłon 6cm. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i smaki, zwiędnięcia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. -   kg 1 000
 Wymagania wg: Rozporządzenia (EWG) nr 1677/88 z dnia 15.06.1988r     
10. Pomidory świeże – muszą posiadać dobre ubarwienie, niedopuszczalne jest występowanie wewnątrz owoców przebarwień zielonych, nie dopuszcza się odmian przemysłowych, nie mogą posiadać oznak nieświeżości, zepsucia i chorób grzybiczych oraz pozostałości środków ochrony roślin. -   kg 2 900
 Wymagania wg: Rozporządzenia komisji (WE) nr 790/2000 z dnia 14.04.2000r     
11. Pieczarki świeże białe, kapelusze mięsiste o suchej łuskowatej powierzchni i różowych blaszkach – gatunek I, bez oznak nieświeżości lub zepsucia, nie mogą posiadać przebarwień wskazujących na zepsucie produktu PN-75/R-75078   kg 800
12. Winogron – kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub innymi zmianami, czyste praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków. Ponadto jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte i prawidłowo wykształcone. Nie może posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, musi być w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie przez okres co najmniej 3 dni. PN-R-75519   kg 40
13. Kiwi  –  muszą być wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe. Owoce kiwi powinny być: całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń, odpowiednio jędrne, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub tzw. wodnistych (szklisty miąższ), praktycznie wolne od szkodników i wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków. Nie może posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, musi być w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie przez okres co najmniej 3 dni. PN-R-75546   kg 200
14. Rzodkiewki pęcz. – odmiany jadalne. Wymogi jakościowe: cała, zdrowa, czysta o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, :niezdrewniała” niesparciała, baz obcych zapachów, niepopękana. Cechy dyskwalifikujące: z objawami gnicia, z zanieczyszczeniami obcymi, ze szkodnikami i uszkodzeniami, zdrewniała, sparciała, pozostałości środków ochrony roślin. PN-R-75543/ 1997   pęcz. 800
15. Szczypiorek pęcz..160g. – cebulki muszą być obcięte, musi być wolny od zabrudzeń pochodzenia glebowego, elementy nie mogą być połamane lub w inny sposób uszkodzone mechanicznie, nie może posiadać zmian gnilnych lub innych oznak zepsucia, opakowanie nie może posiadać zabrudzeń, sposób pakowania musi uniemożliwić uszkodzenie towaru PN-R-75384/ 1997   pęcz. 500
16. Cukinia – nie może posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, zwiędnięcia, pozostałości środków ochrony roślin. PN-R-75541   kg 30
17. Cebula granatowa – cechy dyskwalifikujące: zgnicie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Op. – worki raszlowe po 5 kg. PN-87/R-75357   kg 60
18. Czosnek krajowy – musi być właściwie oczyszczony poprzez odcięcie części górnej oraz korzeni czosnku, Cechy dyskwalifikujące: zgnicie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, brak suchej łuski. PN-R-75518   kg 40
19. Sałata lodowa – odmiany jadalne, sałata powinna mieć pojedynczą dobrze wykształconą główkę, bez uszkodzeń, zdrowe, niezwiędnięte, czyste i oczyszczone z ziemi, o świeżym wyglądzie, wolne od owadów, bez obcych zapachów i smaków o zwartych główkach.  -   szt. 200
 Wymagania wg: Rozporządzenia komisji (WE) nr 1543/2001 z dnia 27.07.2001r     
20. Grejpfruty – owoce o smaku słodko-kwaśnym z cierpko- kwaśnym aromatem o średnicy 10-15cm, okrągłe o kolorze od barwy jasno-żółtej do czewono-zółtej. Owoce cytrusowe powinny być: całe, wolne od odgnieceń i nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od wolne od szkodników i wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, musza być w stanie dojrzałości. Nie może posiadać oznak zepsucia, zmian chorobowych, uszkodzeń mechanicznych, musi być w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie przez okres co najmniej 3 dni. PN-R-75514   kg 600

Pełna tresć ogłoszenia.

Termin składania wniosków upływa: 03.06.2013 godzina 11:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny, ul. Aleksandrowicza 5, 26-600 Radom, pokój 63.

Słowa kluczowe: dostawa, przetarg, owoce, warzywa, mazowieckie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem