Transport w atmosferze ozonowej
Dzięki zastosowaniu ozonu w postaci gazowej w naczepie chłodni minimalizujemy straty w produkcie, gdyż cały czas utrzymywana jest Kontrolowana Atmosfera Ozonowa, a tym samym neutralizowany jest etylen i niszczone są wszystkie grzyby, pleśnie i bakterie. Systemy Ozon Food montowane we wnętrzu naczepy chłodni dezynfekując jej wnętrze, produkt i przedłużają trwałość od momentu załadowania i zamknięcia naczepy. Dzięki temu niszczone są wszystkie mikroorganizmy odpowiedzialne za psucie produktów.
Systemy produkowane są indywidualnie do każdej naczepy oraz agregatu chłodniczego, a ich działanie opiera się na powietrzu znajdującym się we wnętrzu naczepy. Systemy Transportu w Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej pracują w trybie automatycznym dzięki czujnikom, tak więc stężenie ozonu jest cały czas podtrzymywane automatycznie.
Jest to najbardziej ekologiczny sposób wydłużenia trwałości w transporcie ze względu na rozpad ozonu do tlenu po procesie transportu, a także bezproblemowym w stosowaniu na załadowanej naczepie.