Wyróżnienie dla sałatki Babuni
2013-02-27 10:01
Źródło:
www.fresh-market.pl za:TVR24(mt)
Sałatki Tenczynka powstają według tradycyjnych, polskich receptur. Pierwsze wzmianki o tych produktach pojawiły się już w XVII wieku. Kroniki potwierdzają, że ich smakoszem był król Jan III Sobieski. Sałatki produkowane są w Stoczku Łukowskim na Lubelszczyźnie. Ich komponentami są warzywa pochodzące od polskich rolników, m.in. słodkie buraki, kapusta, cebula, papryka, marchew i zielone pomidory – podaje TVR24.
W programie Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi mogą uczestniczyć producenci państw członkowskich Unii Europejskiej. Odznaczenie „Poznaj dobrą żywność”, które przyznaje Kolegium Naukowe ds. Jakości Produktów Żywnościowych jest informacją, która ma pomóc konsumentowi w wyborze odpowiedniego produktu z gwarancją jego jakości.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Hiszpania: eksport sałat i warzyw sałatkowych
2011-01-03 00:00
Według danych hiszpańskiej organizacji producentów i eksporterów FEPEX eksport ogórków, pomidorów, papryki i sałat z Hiszpanii w okresie od stycznia do końca października
czytaj dalej
Ogórki sałatkowe na eksport
2009-08-24 00:00
W ciągu ostatniego tylko tygodnia cena skupu gruntowych ogórków sałatkowych (kal. 12+) na eksport wzrosła o blisko 30 proc. do ok. 0,50 zł/kg. W ubiegłym roku cena skupu tego typu
czytaj dalej



