Dostawa około 100 ton owoców i warzyw
2014-04-08 09:46
Źródło:
www.fresh-market.pl(tt)
Nazwa i adres zamawiającego: Samodzielny Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. Ks. Biskupa Józefa Nathana w Branicach , ul. Szpitalna 18, 48-140 Branice, woj. opolskie, tel. (077) 4034302, faks (077) 4868446.
Przedmiotem zamówienia są dostawy w okresie 12 miesięcy ( lub do wyczerpania wartości umowy) warzyw i owoców do siedziby Zamawiającego, ul. Szpitalna 18, Branice.
1 Arbuz-(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 200
2 Banan-(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 20
3 botwina (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia) 0,2kg świeża,zdrowa (niedopuszczalen objawy pleśni,gnicia lub zaparzenia),bez plan pożółkłych i zascghniętych częsci.Czysta, bez zanieczyszczeń obcych(częsci trawy,chwastów),Barwa charakterystyczna dla odmiany.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolita w dostawie pod względem odmiany. pęczek 200
4 brzoskwinia/nektaryna-(bez oznak gnicia) wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.minimalna średnica od 40-60mm. kg 10
5 Buraczki czerwone-korzenie świeże,całe,zdrowe(bez oznak gnicia,śladów pleśni), czyste, jędrne,wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzone.Barwa na przekroju ciemnoczerwona,charakterystyczna dla odmiany.Średnica korzenia w najszerszym niejscu od 4-10mm. kg 2 500
6 Cebula- cała,ścisła czysta i zdrowa bez objawów gnicia,śladów pleśni),wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych,Kształt kulisty,dopuszczalne są niewielkie wady kształtu.Barwa łuski mięsistej białokremowa lub kremowozielonkawa.Smak i zapach niedopuszczalny obcy,jednolita pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i wielkości.Minimalna średnica 4cm. kg 1 400
7 Cytryna-(bez oznak gnicia )wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 550
8 Czosnek w główkach- kraj pochodzenia Polska-główki twarde, zwarte, zdrowe,-(bez oznak gnicia,śladów pleśni, o odpowiednio regularnym kształcie,czyste,wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Łodygi obcięte o długości nie przekraczającej 10cm.Smak i zapach niedopuszczaluy obcy.Jednolity w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany jakości i wielkości.Minimalna średnica główek od 3cm. kg 80
9 Gruszka-zdrowa (bez oznak gnicia) wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.Minimalna średnica od 40-60mm. kg 10
10 Jabłka -zdrowe (bez oznak gnicia ) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.Minimalna średnica od 40-60 mm. kg 350
11 kalafior (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia)-czysty zdrowy(bez oznak gnicia,śladów pleśni oraz uszkodzeń takich jak skazy, obicia),cały twardy,o gęstej strukturze, wolny od owadóe i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki.Barwa biała,kremowa.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolity w dostewie pod względem odmiany,jakości i wielkości. Średnica minimakna 110mm. kg 200
12 kalarepa (od 1-go czerwca do 30 wrzesnia)-czysta ,zdrowa, (bez oznak gnicia i pleśni),oraz uszkodzeń takich jak obicia,skazy),cała,twarda,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Barwa jasno zielona . Średnica od 6-8cm.Jednolita w dostawie pod względem odmiany i jakości. kg 200
13 Kapusta biała (od 1-go października31-go maja) zdrowa,czysta(bez objawów gnicia,śladów pleśni), zwarta,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być usięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści; liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i kształtu,koloru.Masa główki,niemniejniż 1,20kg kg 2 000
14 Kapusta biała młoda (0d 1-go czerwca do 30-go wrzesnia) -świeża,czysta,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),zwarta,bez oznak kwitnienia,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być ucięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści;liście powinny pozostać mocno przytwierdzone a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,80kg. kg 400
15 Kapusta czerwona-świeża,czysta,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),zwarta,bez oznak kwitnienia,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być ucięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści;liście powinny pozostać mocno przytwierdzone a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,80kg. kg 1 300
16 kapusta kiszona z marchewką bez oznak gnicia,śladów pleśni. kg 2 800
17 Kapusta pekińska-czysta , zdrowa, świeża-bez oznak gnicia i śladów pleśni.Wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez chorobę lub szkodniki.Ucięta poniżej najniższego poziomu wyrastania liści,liście powinny zostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste,kształy wydłużony.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany, jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,40kg. kg 2 900
18 Kiwi(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 800
19 Koperek zielony (od 1-go czerwca do 30 wrzesnia ) 0,1kgświeży ,zdrowy-bez oznak pleśni i gnicia lub zaparzenia, bez plam,pożółkłych i zeschnięychch części,pedów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń(trawy,chwastów),wolny od szkodników .Barwa zielona.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakosci i barwy. pęczek 500
20 Koperek zielony (od 1-go pażdziernika do 31 maja) 0,1kg-świeży ,zdrowy-bez oznak pleśni i gnicia lub zaparzenia, bez plam,pożółkłych i zeschnięychch części,pedów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń(trawy,chwastów),wolny od szkodników .Barwa zielona.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakosci i barwy. pęczek 900
21 Mandarynka-(bez oznak gnicia)wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 10
22 Marchew-jędrna,cała,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),czysta wolna od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych,niezdrewniała,prosta kształtna(bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń) nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzeń korzenia, Barwa charakterystyczna dla odmiany.Jednolita pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i wielkości.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 1-4 cm. kg 8 000
23 Ogórek kiszony waga bez wody-bez oznak gnicia,śladów pleśni. kg 1 400
24 Ogórek zielony (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia)-Swieże,jędrne,czyste,całe,(niedopuszczalne ogórki z objawami gnicia , śladami pleśni),wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,Barwa zielona,typowa dla odmiany.Niedopuszczalny smak gorzki.Jadnolity w dostawie pod względem odmiany,jakości i wielkości. Waga ogórka od 150-250g. kg 500
25 Ogórek zielony (od 1-go pażdziernika do 31-go maja) - świeże, jędrne,czyste,całe,(niedopuszczalne ogórki z objawami gnicia,śladami pleśni),wolne od owadów ,szkodników oraz uszkodzeń spowodoqwanych przez choroby i szkodniki.Barwa zielona,typowa dla odmiany.Niedopuszczalny smak gorzki.Jednolity w dostawie pod względem pdmiany,jakości i wielkości. Waga ogórka od 150-250g. kg 100
26 Pieczarki-czyste, zdrowe,bez oznak gnicia i pleśni, nie popękane, wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzone.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia odmiany jakości i wielkości i zabarwienia.Barwa od białej do lekko biało-kremowej.Wielkość kapelusza od 4-5 cm. kg 300
27 Pietruszka korzeń-(niedopuszczalne korzenie z objawami gnicia, śladami pleśni),czysta, twarda ,ksztełtna,jędrna,(bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez pęknięć oraz ordzawień skórki, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki lub chorobę.Barwa na przekroju biała do kremowej.Samk i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w opakowaniu pod względem odmiany, jakosci i wielkości.Średnica korzenia, mierzona w najszerszym miejscu od 30-60mm. kg 3 000
28 Pietruszka natka (od 1-go czerwca do 30 września) 0,1 kgświeża,zdrowa(niedopuszczalne objawy plesni,gnicia,lub zaparzenia),,bez plam,pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń (części traw,chwastów).Czysta wolna od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem odmiany,jakości i barwy. pęczek 1 000
29 Pietruszka natka (od 1-go pażdżiernika do 31 maja ) 0,1kg -świeża,zdrowa(niedopuszczalne objawy plesni,gnicia,lub zaparzenia),,bez plam,pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń (części traw,chwastów).Czysta wolna od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem odmiany,jakości i barwy. pęczek 800
30 Pomarańcza-(bez oznak gnicia)wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 10
31 Pomidor (1-go czerwca do 30-go wrzesnia)zdrowe(bez oznak gniciai śladów plesni), całe-wolne od pęknięć, czyste, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolite w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości , dojrzałe o czerwonym zabarwieniu.Minimalna średnica od 4-5cm. kg 1 000
32 Pomidor (od 1-go pażdziernika do 31 -go maja)-zdrowe(bez oznak gniciai śladów plesni), całe-wolne od pęknięć, czyste, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolite w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości , dojrzałe o czerwonym zabarwieniu.Minimalna średnica od 4-5cm. kg 800
33 Por-zdrowy,bez oznak gnicia i pleśni,wolny od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzone,bez pędów nasiennych,z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętą końcówką liści i korzeni.Część pora powinna stanowić co najmniej jedną czwartą całkowitej długości lub jedną trzecią części odsłoniętej.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względemodmiany ,jakości,wielkości oraz stopnia rozwoju i zabarwienia. kg 850
34 Rzodkiewka 0,2kg-zdrowa (bez oznak gnicia i plesni),czysta nie popękana,wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Liście,jeśli są pozostawione powinny być świeże,zdrowe,barwy zielonej.Konsystencja jędrna;niedopuszczalna drewniała,sparciała.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolita w opakowaniu pod względem odmiany,jakosci ,kształtu i zabarwienia.minimalna średnica 1,5cm. pęczek 400
35 Sałata zielona gruntowa-głowiasta-świeża,jedrna,czysta, zdrowa9bez oznak gnicia,śladów pleśni), odpowiednio ukształtowana, wolna od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. Masa główki nie mniej niż 150g. szt 1 000
36 Seler korzeń-twardy,kształtny,jędrny,bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czysty bez stłuczeń i ordzawień skórki , bez oznak gnicia,śladów pleśni,wolny od owadów i szkodników .Barwa na przekroju biała do biało kremowej.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity pod względem odmiany jakości i wielkości.Srednica korzenia mierzona w najszerszym miejscu od 70 do 90 mm. kg 3 200
37 Szczypiorek 0,1kg-świeży,zdrowy,bez oznak pleśni,gnicia i zaparzenia.Bez plampożółkłych i zaschniętych częsci, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyśzczeń (części traw i chwastów), czysty wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod wzgledem odmiany,jakości,barwy. pęczek 300
38 Ziemniak całoroczny opakowanie 15 kg-czysty,zdrowy,bez oznak gnicia,pleśni,wolny od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany ,jakości i wielkości.Minimalna średnica od 6-8cm. kg 75 000
39 Ziemniak młody (maj-sierpień) opakowanie 15 kg-czysty,zdrowy ,bez oznak gnicia,pleśni, wolny od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakości i wielkości.Minimalna średnica od 6-8cm. kg 8 000
Pełna treść ogłoszenia: www.szpitalbranice.biuletyn.info.pl
Termin składania wniosków upływa: 15.04.2014 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Szpitala, budynek administracji pokój nr 4 I piętro.
Przedmiotem zamówienia są dostawy w okresie 12 miesięcy ( lub do wyczerpania wartości umowy) warzyw i owoców do siedziby Zamawiającego, ul. Szpitalna 18, Branice.
1 Arbuz-(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 200
2 Banan-(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 20
3 botwina (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia) 0,2kg świeża,zdrowa (niedopuszczalen objawy pleśni,gnicia lub zaparzenia),bez plan pożółkłych i zascghniętych częsci.Czysta, bez zanieczyszczeń obcych(częsci trawy,chwastów),Barwa charakterystyczna dla odmiany.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolita w dostawie pod względem odmiany. pęczek 200
4 brzoskwinia/nektaryna-(bez oznak gnicia) wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.minimalna średnica od 40-60mm. kg 10
5 Buraczki czerwone-korzenie świeże,całe,zdrowe(bez oznak gnicia,śladów pleśni), czyste, jędrne,wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzone.Barwa na przekroju ciemnoczerwona,charakterystyczna dla odmiany.Średnica korzenia w najszerszym niejscu od 4-10mm. kg 2 500
6 Cebula- cała,ścisła czysta i zdrowa bez objawów gnicia,śladów pleśni),wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych,Kształt kulisty,dopuszczalne są niewielkie wady kształtu.Barwa łuski mięsistej białokremowa lub kremowozielonkawa.Smak i zapach niedopuszczalny obcy,jednolita pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i wielkości.Minimalna średnica 4cm. kg 1 400
7 Cytryna-(bez oznak gnicia )wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 550
8 Czosnek w główkach- kraj pochodzenia Polska-główki twarde, zwarte, zdrowe,-(bez oznak gnicia,śladów pleśni, o odpowiednio regularnym kształcie,czyste,wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Łodygi obcięte o długości nie przekraczającej 10cm.Smak i zapach niedopuszczaluy obcy.Jednolity w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany jakości i wielkości.Minimalna średnica główek od 3cm. kg 80
9 Gruszka-zdrowa (bez oznak gnicia) wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.Minimalna średnica od 40-60mm. kg 10
10 Jabłka -zdrowe (bez oznak gnicia ) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych.Minimalna średnica od 40-60 mm. kg 350
11 kalafior (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia)-czysty zdrowy(bez oznak gnicia,śladów pleśni oraz uszkodzeń takich jak skazy, obicia),cały twardy,o gęstej strukturze, wolny od owadóe i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki.Barwa biała,kremowa.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolity w dostewie pod względem odmiany,jakości i wielkości. Średnica minimakna 110mm. kg 200
12 kalarepa (od 1-go czerwca do 30 wrzesnia)-czysta ,zdrowa, (bez oznak gnicia i pleśni),oraz uszkodzeń takich jak obicia,skazy),cała,twarda,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Barwa jasno zielona . Średnica od 6-8cm.Jednolita w dostawie pod względem odmiany i jakości. kg 200
13 Kapusta biała (od 1-go października31-go maja) zdrowa,czysta(bez objawów gnicia,śladów pleśni), zwarta,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być usięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści; liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i kształtu,koloru.Masa główki,niemniejniż 1,20kg kg 2 000
14 Kapusta biała młoda (0d 1-go czerwca do 30-go wrzesnia) -świeża,czysta,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),zwarta,bez oznak kwitnienia,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być ucięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści;liście powinny pozostać mocno przytwierdzone a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,80kg. kg 400
15 Kapusta czerwona-świeża,czysta,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),zwarta,bez oznak kwitnienia,wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,łodyga powinna być ucięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści;liście powinny pozostać mocno przytwierdzone a miejsce cięcia powinno być czyste.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany,jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,80kg. kg 1 300
16 kapusta kiszona z marchewką bez oznak gnicia,śladów pleśni. kg 2 800
17 Kapusta pekińska-czysta , zdrowa, świeża-bez oznak gnicia i śladów pleśni.Wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez chorobę lub szkodniki.Ucięta poniżej najniższego poziomu wyrastania liści,liście powinny zostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste,kształy wydłużony.Smak i zapach niedopuszczalny obcy. Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia,odmiany, jakosci,kształtu i koloru.Masa główki nie mniej niż 0,40kg. kg 2 900
18 Kiwi(bez oznak gnicia) wolny od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 800
19 Koperek zielony (od 1-go czerwca do 30 wrzesnia ) 0,1kgświeży ,zdrowy-bez oznak pleśni i gnicia lub zaparzenia, bez plam,pożółkłych i zeschnięychch części,pedów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń(trawy,chwastów),wolny od szkodników .Barwa zielona.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakosci i barwy. pęczek 500
20 Koperek zielony (od 1-go pażdziernika do 31 maja) 0,1kg-świeży ,zdrowy-bez oznak pleśni i gnicia lub zaparzenia, bez plam,pożółkłych i zeschnięychch części,pedów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń(trawy,chwastów),wolny od szkodników .Barwa zielona.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakosci i barwy. pęczek 900
21 Mandarynka-(bez oznak gnicia)wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 10
22 Marchew-jędrna,cała,zdrowa(bez oznak gnicia,śladów pleśni),czysta wolna od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych,niezdrewniała,prosta kształtna(bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń) nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzeń korzenia, Barwa charakterystyczna dla odmiany.Jednolita pod względem pochodzenia,odmiany,jakości i wielkości.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 1-4 cm. kg 8 000
23 Ogórek kiszony waga bez wody-bez oznak gnicia,śladów pleśni. kg 1 400
24 Ogórek zielony (od 1-go czerwca do 30-go wrzesnia)-Swieże,jędrne,czyste,całe,(niedopuszczalne ogórki z objawami gnicia , śladami pleśni),wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki,Barwa zielona,typowa dla odmiany.Niedopuszczalny smak gorzki.Jadnolity w dostawie pod względem odmiany,jakości i wielkości. Waga ogórka od 150-250g. kg 500
25 Ogórek zielony (od 1-go pażdziernika do 31-go maja) - świeże, jędrne,czyste,całe,(niedopuszczalne ogórki z objawami gnicia,śladami pleśni),wolne od owadów ,szkodników oraz uszkodzeń spowodoqwanych przez choroby i szkodniki.Barwa zielona,typowa dla odmiany.Niedopuszczalny smak gorzki.Jednolity w dostawie pod względem pdmiany,jakości i wielkości. Waga ogórka od 150-250g. kg 100
26 Pieczarki-czyste, zdrowe,bez oznak gnicia i pleśni, nie popękane, wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzone.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia odmiany jakości i wielkości i zabarwienia.Barwa od białej do lekko biało-kremowej.Wielkość kapelusza od 4-5 cm. kg 300
27 Pietruszka korzeń-(niedopuszczalne korzenie z objawami gnicia, śladami pleśni),czysta, twarda ,ksztełtna,jędrna,(bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez pęknięć oraz ordzawień skórki, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki lub chorobę.Barwa na przekroju biała do kremowej.Samk i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w opakowaniu pod względem odmiany, jakosci i wielkości.Średnica korzenia, mierzona w najszerszym miejscu od 30-60mm. kg 3 000
28 Pietruszka natka (od 1-go czerwca do 30 września) 0,1 kgświeża,zdrowa(niedopuszczalne objawy plesni,gnicia,lub zaparzenia),,bez plam,pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń (części traw,chwastów).Czysta wolna od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem odmiany,jakości i barwy. pęczek 1 000
29 Pietruszka natka (od 1-go pażdżiernika do 31 maja ) 0,1kg -świeża,zdrowa(niedopuszczalne objawy plesni,gnicia,lub zaparzenia),,bez plam,pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń (części traw,chwastów).Czysta wolna od szkodników i uszkodzeń przez nie wyrządzonych.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem odmiany,jakości i barwy. pęczek 800
30 Pomarańcza-(bez oznak gnicia)wolna od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych. kg 10
31 Pomidor (1-go czerwca do 30-go wrzesnia)zdrowe(bez oznak gniciai śladów plesni), całe-wolne od pęknięć, czyste, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolite w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości , dojrzałe o czerwonym zabarwieniu.Minimalna średnica od 4-5cm. kg 1 000
32 Pomidor (od 1-go pażdziernika do 31 -go maja)-zdrowe(bez oznak gniciai śladów plesni), całe-wolne od pęknięć, czyste, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolite w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości , dojrzałe o czerwonym zabarwieniu.Minimalna średnica od 4-5cm. kg 800
33 Por-zdrowy,bez oznak gnicia i pleśni,wolny od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzone,bez pędów nasiennych,z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętą końcówką liści i korzeni.Część pora powinna stanowić co najmniej jedną czwartą całkowitej długości lub jedną trzecią części odsłoniętej.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względemodmiany ,jakości,wielkości oraz stopnia rozwoju i zabarwienia. kg 850
34 Rzodkiewka 0,2kg-zdrowa (bez oznak gnicia i plesni),czysta nie popękana,wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych.Liście,jeśli są pozostawione powinny być świeże,zdrowe,barwy zielonej.Konsystencja jędrna;niedopuszczalna drewniała,sparciała.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jadnolita w opakowaniu pod względem odmiany,jakosci ,kształtu i zabarwienia.minimalna średnica 1,5cm. pęczek 400
35 Sałata zielona gruntowa-głowiasta-świeża,jedrna,czysta, zdrowa9bez oznak gnicia,śladów pleśni), odpowiednio ukształtowana, wolna od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolita w dostawie pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. Masa główki nie mniej niż 150g. szt 1 000
36 Seler korzeń-twardy,kształtny,jędrny,bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czysty bez stłuczeń i ordzawień skórki , bez oznak gnicia,śladów pleśni,wolny od owadów i szkodników .Barwa na przekroju biała do biało kremowej.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity pod względem odmiany jakości i wielkości.Srednica korzenia mierzona w najszerszym miejscu od 70 do 90 mm. kg 3 200
37 Szczypiorek 0,1kg-świeży,zdrowy,bez oznak pleśni,gnicia i zaparzenia.Bez plampożółkłych i zaschniętych częsci, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyśzczeń (części traw i chwastów), czysty wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.Barwa zielona.Smak i zapach niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod wzgledem odmiany,jakości,barwy. pęczek 300
38 Ziemniak całoroczny opakowanie 15 kg-czysty,zdrowy,bez oznak gnicia,pleśni,wolny od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany ,jakości i wielkości.Minimalna średnica od 6-8cm. kg 75 000
39 Ziemniak młody (maj-sierpień) opakowanie 15 kg-czysty,zdrowy ,bez oznak gnicia,pleśni, wolny od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez nie.Smak niedopuszczalny obcy.Jednolity w dostawie pod względem odmiany,jakości i wielkości.Minimalna średnica od 6-8cm. kg 8 000
Pełna treść ogłoszenia: www.szpitalbranice.biuletyn.info.pl
Termin składania wniosków upływa: 15.04.2014 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Szpitala, budynek administracji pokój nr 4 I piętro.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem