Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dostawa owoców i warzyw do gminnych szkół

2014-02-07 09:37
Nazwa i adres zamawiającego: Gminny Zespół Szkół w Ozimku , ul. Korczaka 12, 46-040 Ozimek, woj. opolskie, tel. 77 4654-375, faks 77 4654-375.

Przedmiotem zamówienia
jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Gminnym Zespole Szkół w Ozimku, ul. Korczaka, woj. opolskie, zgodnie z wykazami w następujących zadaniach:
Część VI
Dostawa nr 6 - warzywa i owoce, kod CPV 15300000-1
1    JAJKA    BIAŁKA - 12,5g.; TŁUSZCZE - 10,7g.; WĘGLOWODANY - 1,0g.; JAJKA spożywcze klasy AL; SKORUPA - o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta, nieczyszczona ;BIAŁKO - przejrzyste, gęste, bez ciał obcych; ŻÓŁTKO - słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajami słabo ruchliwe, powracające do centralnego położenia, bez ciał obcych, oznakowane; TARCZKA ZARODKOWA - niewidoczna; ZAPACH - swoisty, bez obcego zapachu; WAGA - symbol L; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - wytłaczanki umieszczane w opakowaniu; DOSTAWA - wg potrzeb        szt.     4 500,00
2    ZIEMNIAKI     BIAŁKA - 1,9g.; TŁUSZCZE - 0,1g.; WĘGLOWODANY - 20,5g.; WYGLĄD - jednolite odmianowo, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, nieuszkodzone, nienadmarznięte, nie porośniete, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki raszlowe 15kg.; DOSTAWA - 1 raz w tygodniu lub wg potrzeb        kg    8000
3    BANAN    BIAŁKO - 1,0g.; TŁUSZCZE - 0,3g.; WĘGLOWODANY - 23,5g.; WYGLĄD  - całe, twarde, zdrowe; BARWA - od jasno-zielonkawej do jasnożółtej; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 7 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - pudła kartonowe lub skrzynki do 15kg.; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    950
4    JABŁKA    BIAŁKO  - 0,4g; TŁUSZCZE - 0,4.; WĘGLOWODANY - 12,1g; WYGLĄD -całe, czyste, zdrowe, odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - skrzynki do 25kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    720
5    MANDARYNKI    BIAŁKO - 0,6g; TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 11,2g; WYGLĄD - całe, wolne od stłuczeń, zdrowe ( bez śladów gnicia i pleśni ), bez oznak wyschnięcia;  TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 7 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - pudła kartonowe lub skrzynki do 15kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    320
6    BURAK ĆWIKŁOWY    BIAŁKO - 1,8g; TŁUSZCZE - 0,1g; WĘGLOWODANY - 9,5g; WYGLĄD KORZENI - świeże, całe, zdrowe ( bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia ), czyste, jędrne, wolne od szkodników i  szkód przez nie wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolite pod względem odmiany i wielkości; BARWA W PRZEKROJU - ciemnoczerwona; ZAPACH - niedopuszczalny obcy; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczyć produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniami, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    400
7    CEBULA    BIAŁKO - 1,4g; TŁUSZCZE - 0,4g; WĘGLOWODANY - 6,9g; WYGLĄD - cała, ścisła, jędrna, czysta, dojrzała, wystarczająco sucha, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania; KSZTAŁT  - kulisty, lekko spłaszczony lub wydłużony; BARWA - jasnożółta do jasnobrązowej; PAKOWANIE  - worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczyć produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniami, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych;   TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy;DOSTAWA - 2 razy w tygodniu lub wg potrzeb        kg    40
8    KAPUSTA BIAŁA    BIAŁKO - 1,7g;, TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 7,4g; WYGLĄD - główki powinny być świeże, czyste, zdrowe, zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczyć produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniami, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych;  DOSTAWA - 2 razy w tygodniu lub wg potrzeb        kg    470
9    KAPUSTA CZERWONA    BIAŁKO - 1,9g; TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 6,7g; WYGLĄD - główki powinny być świeże, czyste, zdrowe, zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczyć produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniami, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych;  DOSTAWA - 2 razy w tygodniu lub wg potrzeb        kg    190
10    KAPUSTA PEKIŃSKA    BIAŁKO - 1,2g; TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 3,2g; WYGLĄD - świeża, czysta, zdrowa; KSZTAŁT - wydłużony; BARWA  -zielona lub seledynowa; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż  7 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - opakowanie stanowią skrzynki do 20kg z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    300
11    MARCHEW    BIAŁKO - 1,0g; TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 8,7g; WYGLĄD KORZENI - świeże, jędrne, całe, zdrowe; BARWA - charakterystyczna dla odmiany;  TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE -worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    600
12    PIETRUSZKA KORZENIOWA    BIAŁKO - 2,3g; TŁUSZCZE - 0,5g; WĘGLOWODANY - 10,5g; WYGLĄD KORZENI - zdrowe, czyste, twarde, jędrne, kształtne, bez stłuczeń, pęknięć;  BARWA - biała do biało-kremowej; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE -  worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    300
13    POR    BIAŁKO 2,2g; TŁUSZCZE - 0,3g WĘGLOWODANY - 5,7g; WYGLĄD - zdrowe, biała lub zielonkawo-biała część poru powinna stanowić co najmniej 1/3 całkowitej długości; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki do 10kg z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnośćią; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    200
14    SELER KORZENIOWY    "BIAŁKO - 1,6g; TŁUSZCZE - 0,3g; WĘGLOWODANY - 7,7g; WYGLĄD - kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń , zdrowe, bez oznak gnicia, śladów pleśni czy zamarznięcia; BARWA - biała do biało-kremowej;
TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 14 dni od daty dostawy; PAKOWANIE -  worki do 10kg z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnośćią; DOSTAWA - wg potrzeb
"        kg    300
15    KOPER ZIELONY    BIAŁKO - 2,8g; TŁUSZCZE - 0,4g; WĘGLOWODANY - 6,1g; WYGLĄD - świeży, zdrowy, bez oznak gnicia, pleśni lub zaparzenia, brak plam, pożółkłych i zaschniętych części; BARWA - zielona; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 7 dni od dnia dostawy; PAKOWANIE - skrzynki do 10kg, koperek należy wiązać w pęczki o masie 50g; DOSTAWA - wg potrzeb        szt.     350
16    OGÓREK ŚWIEŻY    BIAŁKO - 0,7g; TŁUSZCZE - 0,1g; WĘGLOWODANY - 2,9g; WYGLĄD - świeże, czyste, jędrne, całe, zdrowe; BARWA - zielona, typowa dla odmiany, dopuszczalne rozjaśnienia barwy w części ogórka stykającej się z ziemią w okresie wzrostu; SMAK - niedopuszczalny smak gorzki; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 7 dni od dnia dostawy; PAKOWANIE - worki foliowe do 10kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    200
17    NATKA PIETRUSZKI    BIAŁKO - 4,4g; TŁUSZCZE - 0,4g; WĘGLOWODANY - 9,0g; WYGL ĄD - świeża, zdrowa, bez plam, pożółkłych i zaschniętych części; BARWA - zielona; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 7 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - skrzynki do 10kg., natkę należy zwijać w pęczki o masie 50g; DOSTAWA - wg potrzeb        szt.     350
18    PAPRYKA SŁODKA    BIAŁKO - 1,3g; TŁUSZCZE - 0,5g; WĘGLOWODANY - 6,6g; WYGLĄD - świeża, soczysta, twarda, jędrna, dobrze rozwinięta, cała, zdrowa, bez uszkodzeń mechanicznych. Z szypułką. Szypułka powinna być równo obcięta, a kielich nienaruszony; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 7 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - worki foliowe perforowane do 5kg; DOSTAWA - wg potrzeb        szt.     50
19    SAŁATA    WYGLĄD - świeża, jędrna, czysta, zdrowa (bez oznak gnicia, śladów pleśni), odpowiednio ukształtowana;  TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 3 dni od daty dostawy; PAKOWANIE - kartony perforowane        szt.     400
20    PIECZARKI     BIAŁKO - 1,4g; TŁUSZCZE - 0,2g; WĘGLOWODANY - 2,9g; WYGLĄD - duże, zdrowe, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych; BARWA - biała, biało-kremowa, centralnie lekko brazowawa; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niż 4 dni od daty dostawy;  OPAKOWANIE - skrzynki do 4kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    210
21    TRUSKAWKI ŚWIEŻE    BIAŁKO - 0,7g; TŁUSZCZE - 0,4g; WĘGLOWODANY - 7,2g; WYGLĄD - zdrowe, czyste, niemyte; TRWAŁOŚĆ - nie mniej niz 2 dni od daty dostawy; OPAKOWANIE - skrzynki od 2 do 5 kg; DOSTAWA - wg potrzeb        kg    400

Pełna treść ogłoszenia: www.gzs.ozimek.pl/bip/zamowienia,publiczne.html

Termin składania wniosków upływa:  14.02.2014 godzina 10:00, miejsce: Gminny zespół Szkół w Ozimku, ul. Korczaka 12, 46 - 040 Ozimek, Sekretariat (I piętro).
Słowa kluczowe: dostawa, przetarg, owoce, warzywa, opolskie
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem