Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Dostawa ponad 50 ton owoców i warzyw

2014-03-26 11:39
Nazwa i adres zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 67 258 44 61, faks 67 258 44 61 wew. 448.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów. Owoce, warzywa i podobne produkty muszą być wysokiej jakości, spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Owoce, warzywa i podobne produkty będą przechowywane, u zamawiającego, w pojemnikach wykonawcy do czasu kolejnej dostawy (pojemniki czyste, bez obcych zapachów, mające atesty, powinny być przeznaczone tylko do jednego rodzaju asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów).

Wymagania wspólne dla asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów:

1) całe i zdrowe, nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia;
2) czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi);
3) wolne od szkodników;
4) wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki;
5) bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;
6) bez obcych zapachów i smaków;
7) dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe;
8) wolne od oparzeń słonecznych, odbić i wad spowodowanych np. gradem;
9) dopuszcza się następujące nieznaczne odstępstwa pod warunkiem, że wady te nie wpływają na ogólny wygląd produktu, jego jakość oraz jakość przechowywania, np. nieznaczne wady kształtu lub wady przebarwienia.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zakres zamówienia został określony w załącznik nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny). Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ (wzór umowy).
1    AGREST(zielony i czerwony) – powinien być zdrowy, suchy, czysty, odpowiednio dojrzały, nie uszkodzony, nie za fermentowany.    kilogram    15
2    ANANASY – powinny być jednolite pod względem jakości, świeże, czyste, zdrowe, o prawidłowym kształcie, dojrzałe, bez jakichkolwiek uszkodzeń i schorzeń, bez oparzelin słonecznych, uszkodzeń mechanicznych i porażeń przez szkodniki.     sztuka    200
3    ARBUZ SEZON ( VI – IX ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń.    kilogram    3000
4    ARBUZ WCZESNY( III – V ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń.    kilogram    500
5    AWOKADO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport.    sztuka    30
6    BAKŁAŻAN – duży o dł. powyżej 16 cm, barwy skórki ciemnofioletowej    sztuka    50
7    BANAN – Owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach o wadze 18 kg.    kilogram    4000
8    BOTWINA – czysta, świeża, nie zwiędnięta, zdrowe, właściwie zabarwione, bez plam i uszkodzeń mechanicznych, bez pożółkłych i zaschniętych części, bez zanieczyszczeń biologicznych typu – mszyce.    kilogram    40
9    BORÓWKI SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie.    kilogram    40
10    BÓB – nasiona powinny być barwy typowej dla zdrowych nasion, zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i zapachów obcych, bez zanieczyszczeń.    kilogram    200
11    BROKUŁ  – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia.    kilogram    500
12    BRZOSKWINIE – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam.    kilogram    1400
13    BURAKI ĆWIKŁOWE ( VIII – IV ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki    kilogram    800
14    BURAKI ĆWIKŁOWE MŁODE ( V – VII ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki    kilogram    300
15    CEBULA ZASCHNIĘTA ( IX – V ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki    kilogram    750
16    CEBULA CZERWONA – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki    kilogram    80
17    CEBULA MŁODA ( VI – VIII ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki    kilogram    250
18    CYKORIA SAŁATOWA – powinna być świeża, jędrna, zdrowa i czysta, bez uszkodzeń, plam i nadgnić.    kilogram    50
19    CYTRYNY  –   powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste.    kilogram    1250
20    CZARNA  PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone.    kilogram    15
21    CZEREŚNIE – powinny być zdrowe, nie robaczywe, nie uszkodzone, dojrzałe, czyste, jednolite odmianowo w jednostce opakowania z szypułkami, nie nadgniłe i zgniłe, bez zaparzeń, bez zapleśnień, nie robaczywe.    kilogram    250
22    CZERWONA PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone.    kilogram    20
23    CZOSNEK – wyrób 1 kl., główka czosnku powinna być cała zwarta, twarda, o wielkości 3 cm i ząbkach jędrnych, pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe opakowanie    kilogram    40
24    CUKINIA – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 400g.    kilogram    50
25    Świeże zioła w doniczkach ( bazylia, kolendra, oregano, mięta itp.)    sztuka    50
26    FASOLKA SZPARAGOWA – strąki powinny być świeże, młode, zdrowe (bez plam), mięsiste i kruche, niewłókniste. Barwa jednolita żółta lub zielona. Strąki powinny być zbliżone wielkością i kształtem, bez zaparzenia i nadgnicia.    kilogram    200
27    GRANATY – dojrzałe z błyszczącą, lekko popękana skórką w kolorze czerwieni lub nawet fioletu, wyrównany pod względem kształtu i wielkości -, nie mniejsze niż 300g.    sztuka    50
28    KAKI – owoce okrągłe, mięsiste o gładkiej połyskującej skórce i pomarańczowym zabarwieniu    sztuka    50
29    GREJPFRUTY (żółte, różowe, zielone) –  powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste.    kilogram    700
30    GRUSZKA – powinny być świeże, nie zwiędnięte, nie uszkodzone, nie poobijane, z nie zranioną skórką, nie robaczywe, nie zagrzybione, czyste, bez zapachów obcych i bez śladów pleśni.    kilogram    300
31    KORZEŃ IMBIRU    kilogram    4
32    JABŁKO IMPORTOWANE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g - 250g.    kilogram    200
33    JABŁKO KRAJOWE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, nie robaczywe, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g – 250g.    kilogram    3500
34    JAGODY SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie.    kilogram    50
35    JARMUŻ – czysty, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez obecności gąsienic i ich pozostałości.    kilogram    50
36    KALAFIOR – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, o barwie białej lub biało kremowej, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia.    kilogram    500
37    KAPUSTA BRUKSELKA – główki zwinięte, zdrowe, czyste, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez zaparzeń.    kilogram    50
38    KAPUSTA BIAŁA GŁOWIASTA ( VIII – IV ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1500g, pakowane w skrzynkach lub luzem    kilogram    1300
39    KAPUSTA CZERWONA – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1000g, pakowane w skrzynkach lub luzem    kilogram    180
40    KAPUSTA KISZONA ( X – VI ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi.    kilogram    600
41    KAPUSTA KISZONA MŁODA ( VII – IX ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi.    kilogram    300
42    KAPUSTA MŁODA ( V – VII ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic, pakowane w skrzynkach lub luzem    kilogram    500
43    KAPUSTA PEKIŃSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki    kilogram    1100
44    KAPUSTA WŁOSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki    kilogram    20
45    KALAREPA – nie powinna być zaparzona, nadgniła, łykowata, pakowana w skrzynkach lub luzem.    kilogram    40
46    KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w kartonach lub skrzynkach standardowych, nie mniejsze niż 100 g -1 sztuka    sztuka    4000
47    KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w opakowaniach 1 kg., nie mniejsze niż 100g – 1 sztuka    kilogram    900
48    KOPER – nie powinien być zgrzany, zaparzony, bez śladów zgnilizny, bez szkodników, pakowany w pęczki.    sztuka    2400
49    MALINY ŚWIEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, całe, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, nie sfermentowane, wolne od szkodników.    kilogram    50
50    MANDARYNKA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport.    kilogram    2000
51    MANGO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport.    sztuka    50
52    MARCHEW ( VIII – IV )  - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, minimalna średnica korzenia 2 cm.    kilogram    2000
53    MARCHEW MŁODA ( V – VII )  - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki.    kilogram    400
54    MELON – zdrowy, bez uszkodzeń mechanicznych, jędrne, dojrzałe.    sztuka    150
55    NAĆ PIETRUSZKI – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta.    sztuka    2000
56    NACIOWA PIETRUSZKA -  karbowana (ozdobna) – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta.    sztuka    200
57    NEKTARYNKI – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam.    kilogram    2000
58    OGÓREK KISZONY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg.    kilogram    700
59    OGÓREK MAŁOSOLNY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg.    kilogram    300
60    OGÓREK ŚWIEŻY SEZONOWY (VI – IX) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g.    kilogram    1300
61    OGÓREK ŚWIEŻY SZKLARNIOWY ( X – XI; V – VI ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g.    kilogram    600
62    OGÓREK ŚWIEŻY IMPORTOWANY ( XII – IV ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g..    kilogram    600
63    PAPRYKA ŚWIEŻA SEZONOWA (VII - X) (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g.    kilogram    1200
64    PAPRYKA SZKLARNIOWA LUB IMPORTOWANA ( XI – VI ), (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g.    kilogram    700
65    PAPRYKA  PEPERONI (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych.    sztuka    100
66    PIECZARKA ŚWIEŻA – kl. 1, powinny być zdrowe, twarde, średniej wielkości, o białym zabarwieniu, bez plam.    kilogram    600
67    PIETRUSZKA KORZEŃ – korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, wybór kl. 1 o średnicy nie mniejszej niż 2 cm i nie większej niż 5 cm     kilogram    150
68    POMARAŃCZA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport.    kilogram    1500
69    POMELO  powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance  bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste.    sztuka    50
70    POMIDORY IMPORTOWANE ( XII – IV ) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym  zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g.     kilogram    1250
71    POMIDORY SZKLARNIOWE ( X – XI; V – VI )  – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g..     kilogram    1250
72    POMIDORY SEZONOWE (VII-IX) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym  zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g..     kilogram    3000
73    POMIDORY KOKTAJLOWE – powinny być zdrowe, bez plam chorobowych, jędrne nie zwiędnięte, nie pomarszczone, dojrzałe.    kilogram    20
74    POR- wybór kl. 1, cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5 cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych; pakowana w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe.    kilogram    500
75    RZEPA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki.    kilogram    20
76    RZODKIEW ALPEJSKA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki.    kilogram    300
77    RZODKIEWKA  –  powinna być świeża, czysta, nie popękana, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu.    sztuka    1300
78    SAŁATA GŁOWIASTA SEZONOWA (V -IX)  – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki.    sztuka    700
79    SAŁATA GŁOWIASTA SZKLARNIOWA ( X – VI ) – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki.    sztuka    500
80    SAŁATA LODOWA  – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki.    kilogram    450
81    SAŁATA DEKORACYJNA SEZONOWA (V – IX) (zielona i kolor)  – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki    sztuka    80
82    SAŁATA DEKORACYJNA SZKLARNIOWA ( X – IV ), (zielona i kolor)  – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki    sztuka    180
83    SAŁATA RUCOLA – waga opakowanie 250 g.    op.    250
84    SAŁATA ROSZPONKA – waga opakowanie 250 g.    op.    250
85    Mieszanka sałat typu „Family, Party, Weekend” , waga opakowania 250g.    op.    1000
86    SELER – korzeń -  czysty, zdrowe, całe bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym, o wadze korzenia nie mniejszym niż 200g, pakowane w worki lub skrzynki standardowe.    kilogram    550
87    SELER NACIOWY – powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych    sztuka    50
88    SZCZYPIOR – natka szczypiorku powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona, pakowana w pęczki o wadze 25g., bez trawy i chwastów.     sztuka    3000
89    Surówki ze świeżych warzyw, różne rodzaje np.(porowa, żydowska, firmowa, węgierska, z kapusty modrej, z buraka itp.), Pakowane w wiaderkach plastikowych o pojemności 5 kg.    kilogram    300
90    ŚLIWKI WĘGIERKI – powinny być świeże, dojrzałe, zdrowe, nie uszkodzone, nie zawilgocone, czyste, o jednolitej odmianie i kształcie, jednolitym stopniu dojrzałości.    kilogram    100
91    TRUSKAWKA WCZESNA ( V ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste.     kilogram    500
92    TRUSKAWKA SEZONOWA ( VI – VII ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste.     kilogram    1000
93    TRUSKAWKA IMPORTOWANA ( XII – IV ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste.     kilogram    30
94    WINOGRON KRAJOWY ( VIII – XI ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie.    kilogram    700
95    WINOGRON IMPORTOWANY ( XII – VII ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie.    kilogram    700
96    WISNIA – powinny być zdrowe, dojrzałe, czyste, bez śladów zgnilizny i pleśni, nie popękane, nie zaparzone, nie pokryte kożuchem pleśni.     kilogram    20
97    SZYBKIE ZIEMNIAKI – całe ( 35 – 45) wstępnie podgotowane ziemniaki, pakowane próżniowo w opakowaniach o pojemności 4,5 kg, masa po odsączeniu 4 kg.    kilogram    6000
98    ZIEMNIAK ( VIII – III ) – dojrzałe, jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz, nie zapleśniałe, nie porośnięte.     kilogram    6000
99    ZIEMNIAK MŁODY ( IV – VII ) – jędrne, zdrowe, kształtne, suche, czyste, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz bez kłębów porażonych suchą zgnilizną, bez zwiędniętych i zazieleniałych.    kilogram    1500
100    SZPARAGI ŚWIEŻE – pędy szparagów powinny być świeże, zdrowe, czyste, całe, bez uszkodzeń, z białymi lub lekko różowymi główkami, ułożone i zwinięte w pęczki, bez nadgnić,zaparzenia i obcych zapachów.     kilogram    15
101    SZPINAK ŚWIEŻY – powinien być świeży, nie zwiędnięty, czysty lecz nie płukany, bez ziemi, bez innych zanieczyszczeń i chwastów, bez pędów nasiennych i uszkodzeń, bez zaparzeń, bez zżółkniętych liści, bez zgnilizny i obcych zapachów.    kilogram    15

Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych owoców, warzyw i podobnych produktów w jednej ze wskazanych w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny) pozycji lub całkowitej rezygnacji z jednej z pozycji. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony maksymalnie o 20% ogólnej wartości zamówienia, tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 80%. W wyniku zastosowania prawa opcji wynagrodzenie wykonawcy może ulec zmniejszeniu proporcjonalnie do faktycznie wykonanej dostawy. Z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia.

Pełna treść ogłoszenia: www.bip.cos.pl/bip/strony,0,70-wacz

Termin składania wniosków upływa: 03.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem