Dostawa ponad 50 ton owoców i warzyw
2014-03-26 11:39
Źródło:
www.fresh-market.pl(tt)
Nazwa i adres zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 67 258 44 61, faks 67 258 44 61 wew. 448.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów. Owoce, warzywa i podobne produkty muszą być wysokiej jakości, spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Owoce, warzywa i podobne produkty będą przechowywane, u zamawiającego, w pojemnikach wykonawcy do czasu kolejnej dostawy (pojemniki czyste, bez obcych zapachów, mające atesty, powinny być przeznaczone tylko do jednego rodzaju asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów).
Wymagania wspólne dla asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów:
1) całe i zdrowe, nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia;
2) czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi);
3) wolne od szkodników;
4) wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki;
5) bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;
6) bez obcych zapachów i smaków;
7) dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe;
8) wolne od oparzeń słonecznych, odbić i wad spowodowanych np. gradem;
9) dopuszcza się następujące nieznaczne odstępstwa pod warunkiem, że wady te nie wpływają na ogólny wygląd produktu, jego jakość oraz jakość przechowywania, np. nieznaczne wady kształtu lub wady przebarwienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zakres zamówienia został określony w załącznik nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny). Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ (wzór umowy).
1 AGREST(zielony i czerwony) – powinien być zdrowy, suchy, czysty, odpowiednio dojrzały, nie uszkodzony, nie za fermentowany. kilogram 15
2 ANANASY – powinny być jednolite pod względem jakości, świeże, czyste, zdrowe, o prawidłowym kształcie, dojrzałe, bez jakichkolwiek uszkodzeń i schorzeń, bez oparzelin słonecznych, uszkodzeń mechanicznych i porażeń przez szkodniki. sztuka 200
3 ARBUZ SEZON ( VI – IX ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń. kilogram 3000
4 ARBUZ WCZESNY( III – V ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń. kilogram 500
5 AWOKADO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport. sztuka 30
6 BAKŁAŻAN – duży o dł. powyżej 16 cm, barwy skórki ciemnofioletowej sztuka 50
7 BANAN – Owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach o wadze 18 kg. kilogram 4000
8 BOTWINA – czysta, świeża, nie zwiędnięta, zdrowe, właściwie zabarwione, bez plam i uszkodzeń mechanicznych, bez pożółkłych i zaschniętych części, bez zanieczyszczeń biologicznych typu – mszyce. kilogram 40
9 BORÓWKI SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie. kilogram 40
10 BÓB – nasiona powinny być barwy typowej dla zdrowych nasion, zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i zapachów obcych, bez zanieczyszczeń. kilogram 200
11 BROKUŁ – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia. kilogram 500
12 BRZOSKWINIE – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam. kilogram 1400
13 BURAKI ĆWIKŁOWE ( VIII – IV ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki kilogram 800
14 BURAKI ĆWIKŁOWE MŁODE ( V – VII ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki kilogram 300
15 CEBULA ZASCHNIĘTA ( IX – V ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 750
16 CEBULA CZERWONA – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 80
17 CEBULA MŁODA ( VI – VIII ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 250
18 CYKORIA SAŁATOWA – powinna być świeża, jędrna, zdrowa i czysta, bez uszkodzeń, plam i nadgnić. kilogram 50
19 CYTRYNY – powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. kilogram 1250
20 CZARNA PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone. kilogram 15
21 CZEREŚNIE – powinny być zdrowe, nie robaczywe, nie uszkodzone, dojrzałe, czyste, jednolite odmianowo w jednostce opakowania z szypułkami, nie nadgniłe i zgniłe, bez zaparzeń, bez zapleśnień, nie robaczywe. kilogram 250
22 CZERWONA PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone. kilogram 20
23 CZOSNEK – wyrób 1 kl., główka czosnku powinna być cała zwarta, twarda, o wielkości 3 cm i ząbkach jędrnych, pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe opakowanie kilogram 40
24 CUKINIA – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 400g. kilogram 50
25 Świeże zioła w doniczkach ( bazylia, kolendra, oregano, mięta itp.) sztuka 50
26 FASOLKA SZPARAGOWA – strąki powinny być świeże, młode, zdrowe (bez plam), mięsiste i kruche, niewłókniste. Barwa jednolita żółta lub zielona. Strąki powinny być zbliżone wielkością i kształtem, bez zaparzenia i nadgnicia. kilogram 200
27 GRANATY – dojrzałe z błyszczącą, lekko popękana skórką w kolorze czerwieni lub nawet fioletu, wyrównany pod względem kształtu i wielkości -, nie mniejsze niż 300g. sztuka 50
28 KAKI – owoce okrągłe, mięsiste o gładkiej połyskującej skórce i pomarańczowym zabarwieniu sztuka 50
29 GREJPFRUTY (żółte, różowe, zielone) – powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. kilogram 700
30 GRUSZKA – powinny być świeże, nie zwiędnięte, nie uszkodzone, nie poobijane, z nie zranioną skórką, nie robaczywe, nie zagrzybione, czyste, bez zapachów obcych i bez śladów pleśni. kilogram 300
31 KORZEŃ IMBIRU kilogram 4
32 JABŁKO IMPORTOWANE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g - 250g. kilogram 200
33 JABŁKO KRAJOWE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, nie robaczywe, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g – 250g. kilogram 3500
34 JAGODY SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie. kilogram 50
35 JARMUŻ – czysty, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez obecności gąsienic i ich pozostałości. kilogram 50
36 KALAFIOR – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, o barwie białej lub biało kremowej, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia. kilogram 500
37 KAPUSTA BRUKSELKA – główki zwinięte, zdrowe, czyste, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez zaparzeń. kilogram 50
38 KAPUSTA BIAŁA GŁOWIASTA ( VIII – IV ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1500g, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 1300
39 KAPUSTA CZERWONA – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1000g, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 180
40 KAPUSTA KISZONA ( X – VI ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi. kilogram 600
41 KAPUSTA KISZONA MŁODA ( VII – IX ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi. kilogram 300
42 KAPUSTA MŁODA ( V – VII ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 500
43 KAPUSTA PEKIŃSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kilogram 1100
44 KAPUSTA WŁOSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kilogram 20
45 KALAREPA – nie powinna być zaparzona, nadgniła, łykowata, pakowana w skrzynkach lub luzem. kilogram 40
46 KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w kartonach lub skrzynkach standardowych, nie mniejsze niż 100 g -1 sztuka sztuka 4000
47 KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w opakowaniach 1 kg., nie mniejsze niż 100g – 1 sztuka kilogram 900
48 KOPER – nie powinien być zgrzany, zaparzony, bez śladów zgnilizny, bez szkodników, pakowany w pęczki. sztuka 2400
49 MALINY ŚWIEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, całe, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, nie sfermentowane, wolne od szkodników. kilogram 50
50 MANDARYNKA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport. kilogram 2000
51 MANGO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport. sztuka 50
52 MARCHEW ( VIII – IV ) - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, minimalna średnica korzenia 2 cm. kilogram 2000
53 MARCHEW MŁODA ( V – VII ) - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. kilogram 400
54 MELON – zdrowy, bez uszkodzeń mechanicznych, jędrne, dojrzałe. sztuka 150
55 NAĆ PIETRUSZKI – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta. sztuka 2000
56 NACIOWA PIETRUSZKA - karbowana (ozdobna) – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta. sztuka 200
57 NEKTARYNKI – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam. kilogram 2000
58 OGÓREK KISZONY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg. kilogram 700
59 OGÓREK MAŁOSOLNY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg. kilogram 300
60 OGÓREK ŚWIEŻY SEZONOWY (VI – IX) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g. kilogram 1300
61 OGÓREK ŚWIEŻY SZKLARNIOWY ( X – XI; V – VI ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g. kilogram 600
62 OGÓREK ŚWIEŻY IMPORTOWANY ( XII – IV ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g.. kilogram 600
63 PAPRYKA ŚWIEŻA SEZONOWA (VII - X) (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g. kilogram 1200
64 PAPRYKA SZKLARNIOWA LUB IMPORTOWANA ( XI – VI ), (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g. kilogram 700
65 PAPRYKA PEPERONI (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych. sztuka 100
66 PIECZARKA ŚWIEŻA – kl. 1, powinny być zdrowe, twarde, średniej wielkości, o białym zabarwieniu, bez plam. kilogram 600
67 PIETRUSZKA KORZEŃ – korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, wybór kl. 1 o średnicy nie mniejszej niż 2 cm i nie większej niż 5 cm kilogram 150
68 POMARAŃCZA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport. kilogram 1500
69 POMELO powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. sztuka 50
70 POMIDORY IMPORTOWANE ( XII – IV ) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g. kilogram 1250
71 POMIDORY SZKLARNIOWE ( X – XI; V – VI ) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g.. kilogram 1250
72 POMIDORY SEZONOWE (VII-IX) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g.. kilogram 3000
73 POMIDORY KOKTAJLOWE – powinny być zdrowe, bez plam chorobowych, jędrne nie zwiędnięte, nie pomarszczone, dojrzałe. kilogram 20
74 POR- wybór kl. 1, cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5 cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych; pakowana w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe. kilogram 500
75 RZEPA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki. kilogram 20
76 RZODKIEW ALPEJSKA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki. kilogram 300
77 RZODKIEWKA – powinna być świeża, czysta, nie popękana, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu. sztuka 1300
78 SAŁATA GŁOWIASTA SEZONOWA (V -IX) – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. sztuka 700
79 SAŁATA GŁOWIASTA SZKLARNIOWA ( X – VI ) – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. sztuka 500
80 SAŁATA LODOWA – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. kilogram 450
81 SAŁATA DEKORACYJNA SEZONOWA (V – IX) (zielona i kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki sztuka 80
82 SAŁATA DEKORACYJNA SZKLARNIOWA ( X – IV ), (zielona i kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki sztuka 180
83 SAŁATA RUCOLA – waga opakowanie 250 g. op. 250
84 SAŁATA ROSZPONKA – waga opakowanie 250 g. op. 250
85 Mieszanka sałat typu „Family, Party, Weekend” , waga opakowania 250g. op. 1000
86 SELER – korzeń - czysty, zdrowe, całe bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym, o wadze korzenia nie mniejszym niż 200g, pakowane w worki lub skrzynki standardowe. kilogram 550
87 SELER NACIOWY – powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych sztuka 50
88 SZCZYPIOR – natka szczypiorku powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona, pakowana w pęczki o wadze 25g., bez trawy i chwastów. sztuka 3000
89 Surówki ze świeżych warzyw, różne rodzaje np.(porowa, żydowska, firmowa, węgierska, z kapusty modrej, z buraka itp.), Pakowane w wiaderkach plastikowych o pojemności 5 kg. kilogram 300
90 ŚLIWKI WĘGIERKI – powinny być świeże, dojrzałe, zdrowe, nie uszkodzone, nie zawilgocone, czyste, o jednolitej odmianie i kształcie, jednolitym stopniu dojrzałości. kilogram 100
91 TRUSKAWKA WCZESNA ( V ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 500
92 TRUSKAWKA SEZONOWA ( VI – VII ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 1000
93 TRUSKAWKA IMPORTOWANA ( XII – IV ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 30
94 WINOGRON KRAJOWY ( VIII – XI ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie. kilogram 700
95 WINOGRON IMPORTOWANY ( XII – VII ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie. kilogram 700
96 WISNIA – powinny być zdrowe, dojrzałe, czyste, bez śladów zgnilizny i pleśni, nie popękane, nie zaparzone, nie pokryte kożuchem pleśni. kilogram 20
97 SZYBKIE ZIEMNIAKI – całe ( 35 – 45) wstępnie podgotowane ziemniaki, pakowane próżniowo w opakowaniach o pojemności 4,5 kg, masa po odsączeniu 4 kg. kilogram 6000
98 ZIEMNIAK ( VIII – III ) – dojrzałe, jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz, nie zapleśniałe, nie porośnięte. kilogram 6000
99 ZIEMNIAK MŁODY ( IV – VII ) – jędrne, zdrowe, kształtne, suche, czyste, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz bez kłębów porażonych suchą zgnilizną, bez zwiędniętych i zazieleniałych. kilogram 1500
100 SZPARAGI ŚWIEŻE – pędy szparagów powinny być świeże, zdrowe, czyste, całe, bez uszkodzeń, z białymi lub lekko różowymi główkami, ułożone i zwinięte w pęczki, bez nadgnić,zaparzenia i obcych zapachów. kilogram 15
101 SZPINAK ŚWIEŻY – powinien być świeży, nie zwiędnięty, czysty lecz nie płukany, bez ziemi, bez innych zanieczyszczeń i chwastów, bez pędów nasiennych i uszkodzeń, bez zaparzeń, bez zżółkniętych liści, bez zgnilizny i obcych zapachów. kilogram 15
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych owoców, warzyw i podobnych produktów w jednej ze wskazanych w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny) pozycji lub całkowitej rezygnacji z jednej z pozycji. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony maksymalnie o 20% ogólnej wartości zamówienia, tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 80%. W wyniku zastosowania prawa opcji wynagrodzenie wykonawcy może ulec zmniejszeniu proporcjonalnie do faktycznie wykonanej dostawy. Z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia.
Pełna treść ogłoszenia: www.bip.cos.pl/bip/strony,0,70-wacz
Termin składania wniosków upływa: 03.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów. Owoce, warzywa i podobne produkty muszą być wysokiej jakości, spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Owoce, warzywa i podobne produkty będą przechowywane, u zamawiającego, w pojemnikach wykonawcy do czasu kolejnej dostawy (pojemniki czyste, bez obcych zapachów, mające atesty, powinny być przeznaczone tylko do jednego rodzaju asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów).
Wymagania wspólne dla asortymentu owoców, warzyw i podobnych produktów:
1) całe i zdrowe, nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia;
2) czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi);
3) wolne od szkodników;
4) wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki;
5) bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;
6) bez obcych zapachów i smaków;
7) dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe;
8) wolne od oparzeń słonecznych, odbić i wad spowodowanych np. gradem;
9) dopuszcza się następujące nieznaczne odstępstwa pod warunkiem, że wady te nie wpływają na ogólny wygląd produktu, jego jakość oraz jakość przechowywania, np. nieznaczne wady kształtu lub wady przebarwienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zakres zamówienia został określony w załącznik nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny). Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ (wzór umowy).
1 AGREST(zielony i czerwony) – powinien być zdrowy, suchy, czysty, odpowiednio dojrzały, nie uszkodzony, nie za fermentowany. kilogram 15
2 ANANASY – powinny być jednolite pod względem jakości, świeże, czyste, zdrowe, o prawidłowym kształcie, dojrzałe, bez jakichkolwiek uszkodzeń i schorzeń, bez oparzelin słonecznych, uszkodzeń mechanicznych i porażeń przez szkodniki. sztuka 200
3 ARBUZ SEZON ( VI – IX ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń. kilogram 3000
4 ARBUZ WCZESNY( III – V ) – powinny być dojrzałe , nie zdeformowane, miąższ soczysty o barwie czerwonej, skórka czysta, zdrowa, bez uszkodzeń. kilogram 500
5 AWOKADO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport. sztuka 30
6 BAKŁAŻAN – duży o dł. powyżej 16 cm, barwy skórki ciemnofioletowej sztuka 50
7 BANAN – Owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach o wadze 18 kg. kilogram 4000
8 BOTWINA – czysta, świeża, nie zwiędnięta, zdrowe, właściwie zabarwione, bez plam i uszkodzeń mechanicznych, bez pożółkłych i zaschniętych części, bez zanieczyszczeń biologicznych typu – mszyce. kilogram 40
9 BORÓWKI SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie. kilogram 40
10 BÓB – nasiona powinny być barwy typowej dla zdrowych nasion, zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i zapachów obcych, bez zanieczyszczeń. kilogram 200
11 BROKUŁ – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia. kilogram 500
12 BRZOSKWINIE – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam. kilogram 1400
13 BURAKI ĆWIKŁOWE ( VIII – IV ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki kilogram 800
14 BURAKI ĆWIKŁOWE MŁODE ( V – VII ) – nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, o średnicy 4-8 cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki kilogram 300
15 CEBULA ZASCHNIĘTA ( IX – V ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 750
16 CEBULA CZERWONA – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 80
17 CEBULA MŁODA ( VI – VIII ) – powinna być zdrowa , bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta i zaparzona; pakowana w standardowe worki kilogram 250
18 CYKORIA SAŁATOWA – powinna być świeża, jędrna, zdrowa i czysta, bez uszkodzeń, plam i nadgnić. kilogram 50
19 CYTRYNY – powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. kilogram 1250
20 CZARNA PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone. kilogram 15
21 CZEREŚNIE – powinny być zdrowe, nie robaczywe, nie uszkodzone, dojrzałe, czyste, jednolite odmianowo w jednostce opakowania z szypułkami, nie nadgniłe i zgniłe, bez zaparzeń, bez zapleśnień, nie robaczywe. kilogram 250
22 CZERWONA PORZECZKA – powinny być wyrównanej dojrzałości, suche, czyste, zdrowe, nie sfermentowane, nie uszkodzone. kilogram 20
23 CZOSNEK – wyrób 1 kl., główka czosnku powinna być cała zwarta, twarda, o wielkości 3 cm i ząbkach jędrnych, pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe opakowanie kilogram 40
24 CUKINIA – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 400g. kilogram 50
25 Świeże zioła w doniczkach ( bazylia, kolendra, oregano, mięta itp.) sztuka 50
26 FASOLKA SZPARAGOWA – strąki powinny być świeże, młode, zdrowe (bez plam), mięsiste i kruche, niewłókniste. Barwa jednolita żółta lub zielona. Strąki powinny być zbliżone wielkością i kształtem, bez zaparzenia i nadgnicia. kilogram 200
27 GRANATY – dojrzałe z błyszczącą, lekko popękana skórką w kolorze czerwieni lub nawet fioletu, wyrównany pod względem kształtu i wielkości -, nie mniejsze niż 300g. sztuka 50
28 KAKI – owoce okrągłe, mięsiste o gładkiej połyskującej skórce i pomarańczowym zabarwieniu sztuka 50
29 GREJPFRUTY (żółte, różowe, zielone) – powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance i bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. kilogram 700
30 GRUSZKA – powinny być świeże, nie zwiędnięte, nie uszkodzone, nie poobijane, z nie zranioną skórką, nie robaczywe, nie zagrzybione, czyste, bez zapachów obcych i bez śladów pleśni. kilogram 300
31 KORZEŃ IMBIRU kilogram 4
32 JABŁKO IMPORTOWANE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g - 250g. kilogram 200
33 JABŁKO KRAJOWE – powinny być zdrowe nie uszkodzone mechanicznie, nie robaczywe, bez objawów chorób, zgnilizny i pleśni, świeże, nie zwiędnięte, nie zawilgocone, czyste, bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin o wadze od 200g – 250g. kilogram 3500
34 JAGODY SIWEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, wolne od szkodników, o jednolitej barwie. kilogram 50
35 JARMUŻ – czysty, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez obecności gąsienic i ich pozostałości. kilogram 50
36 KALAFIOR – powinien być zdrowy, czysty, świeże, bez uszkodzeń i plam, o barwie białej lub biało kremowej, bez zaparzeń, bez obecności gąsienic i ich pozostałości, bez nadgnicia. kilogram 500
37 KAPUSTA BRUKSELKA – główki zwinięte, zdrowe, czyste, bez zwiędłych i pożółkłych liści, bez zaparzeń. kilogram 50
38 KAPUSTA BIAŁA GŁOWIASTA ( VIII – IV ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1500g, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 1300
39 KAPUSTA CZERWONA – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic. Główki powinny być nie mniejsze niż 1000g, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 180
40 KAPUSTA KISZONA ( X – VI ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi. kilogram 600
41 KAPUSTA KISZONA MŁODA ( VII – IX ) – powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono – kwaśny, bez obcych zapachów, skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi. kilogram 300
42 KAPUSTA MŁODA ( V – VII ) – nie powinna być uszkodzona, porośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic, pakowane w skrzynkach lub luzem kilogram 500
43 KAPUSTA PEKIŃSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kilogram 1100
44 KAPUSTA WŁOSKA – zdrowa, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kilogram 20
45 KALAREPA – nie powinna być zaparzona, nadgniła, łykowata, pakowana w skrzynkach lub luzem. kilogram 40
46 KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w kartonach lub skrzynkach standardowych, nie mniejsze niż 100 g -1 sztuka sztuka 4000
47 KIWI – owoc bez uszkodzeń mechanicznych, nie zmarznięte, nie zwiędnięte, zdrowe, pakowane w opakowaniach 1 kg., nie mniejsze niż 100g – 1 sztuka kilogram 900
48 KOPER – nie powinien być zgrzany, zaparzony, bez śladów zgnilizny, bez szkodników, pakowany w pęczki. sztuka 2400
49 MALINY ŚWIEŻE – powinny być świeże, dojrzałe, suche, całe, czyste, nie uszkodzone, zdrowe, nie sfermentowane, wolne od szkodników. kilogram 50
50 MANDARYNKA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport. kilogram 2000
51 MANGO – powinno być zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, o odpowiedniej barwie, trwałe i odporne na transport. sztuka 50
52 MARCHEW ( VIII – IV ) - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, minimalna średnica korzenia 2 cm. kilogram 2000
53 MARCHEW MŁODA ( V – VII ) - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono – pomarańczowej, cały bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. kilogram 400
54 MELON – zdrowy, bez uszkodzeń mechanicznych, jędrne, dojrzałe. sztuka 150
55 NAĆ PIETRUSZKI – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta. sztuka 2000
56 NACIOWA PIETRUSZKA - karbowana (ozdobna) – pęczki o wadze 25g, zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, zdrowa, nie uszkodzona i czysta. sztuka 200
57 NEKTARYNKI – powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, suche, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń i plam. kilogram 2000
58 OGÓREK KISZONY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg. kilogram 700
59 OGÓREK MAŁOSOLNY – zdrowe, jędrne, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, pakowany w op. 3 kg. kilogram 300
60 OGÓREK ŚWIEŻY SEZONOWY (VI – IX) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g. kilogram 1300
61 OGÓREK ŚWIEŻY SZKLARNIOWY ( X – XI; V – VI ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g. kilogram 600
62 OGÓREK ŚWIEŻY IMPORTOWANY ( XII – IV ) – wyrób kl. 1, nie powinien być zwiędły, bez uszkodzeń, plam chorobowych, wyrównany pod względem barwy, kształtu i wielkości, bez nadgnić nie mniejsze niż 200g.. kilogram 600
63 PAPRYKA ŚWIEŻA SEZONOWA (VII - X) (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g. kilogram 1200
64 PAPRYKA SZKLARNIOWA LUB IMPORTOWANA ( XI – VI ), (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych nie mniejsza niż 200g. kilogram 700
65 PAPRYKA PEPERONI (żółta,czerwona,zielona) – owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie i zbliżonej wielkości i kształcie, bez owoców zgniłych i nadgniłych, porażonych chorobami, uszkodzonych, popękanych, zapleśniałych i za fermentowanych. sztuka 100
66 PIECZARKA ŚWIEŻA – kl. 1, powinny być zdrowe, twarde, średniej wielkości, o białym zabarwieniu, bez plam. kilogram 600
67 PIETRUSZKA KORZEŃ – korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, wybór kl. 1 o średnicy nie mniejszej niż 2 cm i nie większej niż 5 cm kilogram 150
68 POMARAŃCZA – powinny być zdrowe, nie uszkodzone, jędrne, nie poplamione, wolne od owadów i ich larw, świeże, o właściwej dojrzałości, soczyste, o właściwej barwie skórki, o właściwej barwie skórki, o właściwym smaku i aromacie, trwałe i odporne na transport. kilogram 1500
69 POMELO powinny być zdrowe, o nie naruszonej tkance bez uszkodzeń, nie zaparzone, nie uszkodzone przez mróz, nie poplamione, trwałe i odporne na transport, czyste, dojrzałe, soczyste. sztuka 50
70 POMIDORY IMPORTOWANE ( XII – IV ) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g. kilogram 1250
71 POMIDORY SZKLARNIOWE ( X – XI; V – VI ) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g.. kilogram 1250
72 POMIDORY SEZONOWE (VII-IX) – powinny być jędrne, nie pomarszczone, gładkie, o jednolitym czerwonym zabarwieniu właściwym dla danego gatunku, o jednolitej wielkości i kształcie, zdrowe, bez uszkodzeń, nie popękane o wadze od 150g – 300g.. kilogram 3000
73 POMIDORY KOKTAJLOWE – powinny być zdrowe, bez plam chorobowych, jędrne nie zwiędnięte, nie pomarszczone, dojrzałe. kilogram 20
74 POR- wybór kl. 1, cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5 cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych; pakowana w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe. kilogram 500
75 RZEPA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki. kilogram 20
76 RZODKIEW ALPEJSKA – korzeń powinien być jędrny, nie popękany, nie sparciały, bez uszkodzeń przez szkodniki. kilogram 300
77 RZODKIEWKA – powinna być świeża, czysta, nie popękana, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu. sztuka 1300
78 SAŁATA GŁOWIASTA SEZONOWA (V -IX) – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. sztuka 700
79 SAŁATA GŁOWIASTA SZKLARNIOWA ( X – VI ) – wybór kl.1, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. sztuka 500
80 SAŁATA LODOWA – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. kilogram 450
81 SAŁATA DEKORACYJNA SEZONOWA (V – IX) (zielona i kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki sztuka 80
82 SAŁATA DEKORACYJNA SZKLARNIOWA ( X – IV ), (zielona i kolor) – wybór kl.1, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki sztuka 180
83 SAŁATA RUCOLA – waga opakowanie 250 g. op. 250
84 SAŁATA ROSZPONKA – waga opakowanie 250 g. op. 250
85 Mieszanka sałat typu „Family, Party, Weekend” , waga opakowania 250g. op. 1000
86 SELER – korzeń - czysty, zdrowe, całe bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym, o wadze korzenia nie mniejszym niż 200g, pakowane w worki lub skrzynki standardowe. kilogram 550
87 SELER NACIOWY – powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych sztuka 50
88 SZCZYPIOR – natka szczypiorku powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona, pakowana w pęczki o wadze 25g., bez trawy i chwastów. sztuka 3000
89 Surówki ze świeżych warzyw, różne rodzaje np.(porowa, żydowska, firmowa, węgierska, z kapusty modrej, z buraka itp.), Pakowane w wiaderkach plastikowych o pojemności 5 kg. kilogram 300
90 ŚLIWKI WĘGIERKI – powinny być świeże, dojrzałe, zdrowe, nie uszkodzone, nie zawilgocone, czyste, o jednolitej odmianie i kształcie, jednolitym stopniu dojrzałości. kilogram 100
91 TRUSKAWKA WCZESNA ( V ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 500
92 TRUSKAWKA SEZONOWA ( VI – VII ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 1000
93 TRUSKAWKA IMPORTOWANA ( XII – IV ) – powinny być świeże, dojrzałe, nie uszkodzone, zdrowe, powierzchniowo suche, czyste. kilogram 30
94 WINOGRON KRAJOWY ( VIII – XI ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie. kilogram 700
95 WINOGRON IMPORTOWANY ( XII – VII ) – dojrzałe, świeże, czyste, jędrne i mocno przyrośnięte do łodyżek, bez śladów środków owado- i grzybobójczych. Grona wolne od chorób oraz nie zaatakowane przez owady lub ich larwy, bez jagód nieświeżych, wysuszonych, pękniętych lub uszkodzonych mechanicznie. kilogram 700
96 WISNIA – powinny być zdrowe, dojrzałe, czyste, bez śladów zgnilizny i pleśni, nie popękane, nie zaparzone, nie pokryte kożuchem pleśni. kilogram 20
97 SZYBKIE ZIEMNIAKI – całe ( 35 – 45) wstępnie podgotowane ziemniaki, pakowane próżniowo w opakowaniach o pojemności 4,5 kg, masa po odsączeniu 4 kg. kilogram 6000
98 ZIEMNIAK ( VIII – III ) – dojrzałe, jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz, nie zapleśniałe, nie porośnięte. kilogram 6000
99 ZIEMNIAK MŁODY ( IV – VII ) – jędrne, zdrowe, kształtne, suche, czyste, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, bez pustych miejsc wewnątrz bez kłębów porażonych suchą zgnilizną, bez zwiędniętych i zazieleniałych. kilogram 1500
100 SZPARAGI ŚWIEŻE – pędy szparagów powinny być świeże, zdrowe, czyste, całe, bez uszkodzeń, z białymi lub lekko różowymi główkami, ułożone i zwinięte w pęczki, bez nadgnić,zaparzenia i obcych zapachów. kilogram 15
101 SZPINAK ŚWIEŻY – powinien być świeży, nie zwiędnięty, czysty lecz nie płukany, bez ziemi, bez innych zanieczyszczeń i chwastów, bez pędów nasiennych i uszkodzeń, bez zaparzeń, bez zżółkniętych liści, bez zgnilizny i obcych zapachów. kilogram 15
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych owoców, warzyw i podobnych produktów w jednej ze wskazanych w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz kalkulacyjny) pozycji lub całkowitej rezygnacji z jednej z pozycji. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony maksymalnie o 20% ogólnej wartości zamówienia, tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 80%. W wyniku zastosowania prawa opcji wynagrodzenie wykonawcy może ulec zmniejszeniu proporcjonalnie do faktycznie wykonanej dostawy. Z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w stosunku do niezrealizowanej części zamówienia.
Pełna treść ogłoszenia: www.bip.cos.pl/bip/strony,0,70-wacz
Termin składania wniosków upływa: 03.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu , Al. Zdobywców Wału Pomorskiego 99, 78-600 Wałcz.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem