Oszczedzaj czas i pieniadze- wszystkie informacje o cenach owoców i warzyw w abonamencie Fresh-market.pl

Kup teraz abonament!

Dostawa warzyw i owoców w trzech pakietach

2014-10-06 11:21

Nazwa i adres zamawiającego: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.

Przedmiotem zamówienia są dostawy owoców, warzyw okopowych i świeżych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju -część II.

Opis przedmiotu zamówienia:
1) dostawy warzyw okopowych 2 razy w tygodniu: wtorek, czwartek w godzinach 900 - 1000 - zał. nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia - PAKIET I - warzywa okopowe;
2) dostawy warzyw świeżych w dni powszednie od poniedziałku do soboty w godzinach 600 - 800) - zał. nr 2 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia - PAKIET II - warzywa świeże;
3)dostawy jabłek 1 raz w tygodniu, dzień do uzgodnienia z Zamawiającym w godzinach 900 - 1000 - zał. nr 3 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia - PAKIET III - jabłka .
3. Wielość przedmiotu zamówienia:
1) dostawy warzyw okopowych - zał. nr 5 do SIWZ - formularz asortymentowo-cenowy - PAKIET I - warzywa okopowe;
2) dostawy warzyw świeżych - zał. nr 6 do SIWZ - formularz asortymentowo-cenowy - PAKIET II - warzywa świeże;
3) dostawy jabłek - zał. nr 7 do SIWZ - formularz asortymentowo-cenowy - PAKIET III - jabłka.
4. Warunki dostaw:
1) wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności:
a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L 31 z 1 lutego 2002 r.),
b) rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004r.),
c) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966; z późn. zm.),
d) ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( Dz.U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577; z późn. zm.),
e) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r.);
2) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia zał. nr 1, 2, 3 do SIWZ;
3) w przypadku przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających do obrotu żywność dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP. Z każdą dostawą zamawiający będzie żądał od wybranego wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji);
4) w przypadku producentów (rolników) na etapie produkcji pierwotnej wprowadzających do obrotu żywność dostawy będą realizowane w oparciu o wdrożoną i stosowaną dobrą praktykę produkcyjną (GMP) i higieniczną (GHP) (oświadczenie wykonawcy, że bierze pełną odpowiedzialność za bezpieczeństwo zdrowotne sprzedawanych produktów);.

Pełna treść ogłoszenia: www.sanatoria.com.pl

Termin składania wniosków upływa: 13.10.2014 godzina 12:00, miejsce: - sekretariat 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, budynek AGAT, parter, pokój nr 405.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem