21.09.2014 XVI Dzień Kukurydzy i Buraka
Mimo spadku liczby plantatorów, powierzchnie uprawy buraka w gospodarstwach znacznie wzrosły. Sprzyja to lepszemu zmechanizowaniu produkcji i zbioru, oraz optymalnemu wykorzystaniu posiadanego parku maszynowego, a także ograniczeniu strat i zmniejszeniu kosztów jednostkowych. Do tej grupy odbiorców producentów rolnych kierujemy ofertę prezentowaną na polu doświadczalnym, placu wystawowym oraz podczas konferencji.
Z kolei IX Jesienny Jarmark „Od pola do stołu”, ma bogatą tradycję i od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Mazowsza. Jego celem jest promocja dziedzictwa kulturowego mazowieckiej wsi, artystycznej twórczości ludowej, różnych form przedsiębiorczości wiejskiej, gospodarstw rolnych wytwarzających żywność tradycyjną i ekologiczną. Jarmark to również propozycja wypoczynku na mazowieckiej wsi.
Połączenie obu imprez czyni naszą ofertę jeszcze bardziej komplementarną i atrakcyjną dla całych rodzin z Mazowsza. Zapraszamy nie tylko plantatorów kukurydzy i buraka czy producentów była i trzody chlewnej z rodzinami, ale wszystkich mieszkańców obszarów wiejskich. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik targów znajdzie dla siebie coś interesującego.