Ceny owoców
Trendy cenowe owoców i warzyw we Włoszech na dzień 1 kwietnia
czytaj dalej
Przewidywany wzrost ilości owoców cytrusowych w RPA
Freshfel otwiera konsultacje publiczne w sprawie PEFCR
Pearl Sort wprowadza na rynek przenośny sortownik borówek oparty na sztucznej inteligencji
czytaj dalej
Jakie ceny jabłek przemysłowych na Mazowszu?
Apal współpracuje z Montague przy pilotażowym programie edukacyjnym
Dziewiąta edycja Międzynarodowego Kongresu Czerwonych Owoców, organizowanego przez Freshuelva, odbędzie się 19 i 20 czerwca w Casa Colón w Huelva, który odbędzie się w Casa Colón w Huelva.
czytaj dalej
Prekursorstwo, odporność i jakość owoców, trzy osie Eurosemillas
Dzięki pracom badawczo-rozwojowym Eurosemillas opracowuje odmiany roślin dostosowane do potrzeb rynku, w tym parametry związane z SDGs (Celami Zrównoważonego Rozwoju). Odmiany Adelanto i Belvedere, uzyskane […]
Dzięki pracom badawczo-rozwojowym Eurosemillas opracowuje odmiany roślin dostosowane do potrzeb rynku, w tym parametry związane z SDG (Cele Zrównoważonego Rozwoju). czytaj dalej
Czym jest loquat? Właściwości zdrowotne
Co to jest loquat?
. czytaj dalejUkraina zidentyfikowała naruszenia importu w sektorze owoców i warzyw w zeszłym miesiącu
Zasady kategorii śladu środowiskowego produktu dla świeżych produktów są już otwarte
czytaj dalej
czytaj dalej
Wielka Brytania: dostęp do f&h będzie luksusem
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll dostarcza kolejnych pozytywnych dowodów na to, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew.
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll wykazała, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych i bulwiastych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew. czytaj dalej
"W nadchodzących tygodniach spodziewamy się powrotu cen do wysokich poziomów odnotowanych na początku roku".
czytaj dalej
Spożycie owoców i warzyw spadnie do 2022 r.: jak odwrócić ten trend?
czytaj dalej
Harold Huot, Surberry: "Zmieniliśmy sposób produkcji".
W Surberry jesteśmy bardzo świadomi trudnej sytuacji klimatycznej, przez którą przechodzimy w sektorze owoców i warzyw, ponieważ rozumiemy to jako problem globalny, ponieważ mamy partnerów, którzy są producentami jagód […]
Surberry jest jedyną firmą w sektorze, która jest obecna na całym świecie […]
Jesteśmy również świadomi, że klimat jest problemem globalnym. czytaj dalej
Urządzenie do sprawdzania dojrzałości awokado wkrótce dostępne w australijskim handlu detalicznym
czytaj dalej
#Repartofresh. Lidl podkreśla okazje i zrównoważone rolnictwo
czytaj dalej
czytaj dalej