Winogrona
Nowy program dostępu do rynku wspiera eksporterów australijskich winogron stołowych.
2024-07-30 06:00
Australijska branża winogron stolowych otrzymała wsparcie w wysokości 2,8 mln dolarów australijskich na działania mające na celu ochronę długotrwałej i silnej pozycji eksportowej producentów.
czytaj dalej
Andrea Peviani: "Rynek winogron deserowych nagradza innowatorów" #głosyowocówilegumin
2024-07-30 00:00
Nowy sezon handlowy już ruszył: jak rozwija się rynek winogron stołowych? Rozmawiamy o tym z Andreą Pevianim, dyrektorem handlowym firmy Peviani Spa, który jest ważnym punktem obserwacji i innowacyjną firmą przygotowującą się do wprowadzenia nowego opakowania. Jakie są oczekiwania na ten nowy sezon?
czytaj dalej
Wystawa Winogron, skupiająca się na odmianie winogron Arra, to jeden z elementów w filmie Quentina Tarantino.
2024-07-30 00:00
Powrót podróży do innowacji w rolnictwie. Po etapach poświęconych kiwi i pomidorom, przygoda kontynuuje się z winogronami deserowymi, w szczególności odmianą Arra.
czytaj dalej
Włoskie winogrona deserowe rosną dzięki eksportowi.
2024-07-30 00:00
Czy winogrona deserowe zdołają wyprzedzić jabłka i stać się najważniejszym owocem we Włoszech pod względem wartości eksportu? Są tacy, którzy twierdzą, że to wyprzedzenie nie tylko jest prawdopodobne, ale nawet nieuchronne. "W krótkim czasie wartość eksportu winogron ma wzrosnąć z obecnych 821 milionów euro do ponad
czytaj dalej
Decyret ministra, który uznaje Konsorcjum Ochrony Winogron Stołowych Canicattì IGP, został opublikowany 27 lipca w Dzienniku Urzędowym Republiki Włoskiej. Dzięki temu Ministerstwo Rolnictwa, Suwerenności Żywnościowej i Leśnictwa odehrza ważną rolę w ochronie tej specjalnej odmiany winogron.
czytaj dalej
Trend cen w sektorze owoców i warzyw we Włoszech na 29 lipca
2024-07-30 00:00
Popyt na morele, arbuz, melony, brzoskwinie i nektarynki jest na szczycie. Natomiast popyt na winogrona deserowe jest nadal na średnio-niskim poziomie. Dostępne są wszystkie rodzaje papryki, w tym papryki typu chioccole, friggitelli i corno di bue. Na rynku dostępne są pierwsze śliwki europejskiego typu.
czytaj dalej
Ogrody Awdi w Libanie planują rozszerzenie swojego portfolio
2024-07-29 16:00
Nowe nasadzenia w ogrodach Awdi w Libanie mają dodać nie tylko najnowsze odmiany winogron do portfolio firmy, ale także popularne odmiany wiśni, gdy firma planuje ekspansję, zwłaszcza na rynkach azjatyckich.
czytaj dalej
Lista zakupów: Rozpoczyna się sezon stołowych winogron.
2024-07-29 00:00
Zrównoważoność i obecność doskonałego stosunku jakości do ceny są filarami porad zawartych w Kupie na Zakupy tej tygodniowej, usłudze dostarczanej przez BMTI i Sieć Przedsiębiorstw Italmercati we współpracy z Organizacją Konsumencką Non Profit. Pomimo obaw, że mocne upały mogą...
czytaj dalej
Produkcja winogron deserowych rośnie na całym świecie.
2024-07-29 00:00
Według danych zawartych w corocznym raporcie USDA dotyczącym analizy światowego sezonu winiarskiego (kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji), ogólna produkcja winogron na sezon 2023/24 ma wzrosnąć o 150 tysięcy ton, osiągając poziom 28,1 miliona ton.
czytaj dalej
Hiszpańska firma Uvasdoce Fresh wprowadziła na rynek nowy gatunek winogron o nazwie Mojito Fresh, stworzony przez firmę Bloom Fresh. Ma on unikalny profil smakowy, który łączy słodkie nuty mięty z mieszanką Moscatela i labrusca. Produkt będzie dostępny w głównych sieciach detalicznych w Hiszpanii, w tym w sklepach Consum, Carrefour.
czytaj dalej
Przemysł winogronowy w Kalifornii doświadczył w ostatnich latach sporej liczby zmian. Wydaje się, że niemal każdego sezonu plantatorzy od Coachella do Fresno stają w obliczu zmiennych okoliczności, które są poza ich kontrolą i mogą zagrażać ich biznesowi. Dotyczą one rosnących kosztów.
czytaj dalej
Puglia proponuje synergiczne połączenie między winogronami deserowymi a nową formą turystyki.
2024-07-26 00:00
W 2023 roku do Apulii przyjechało 16 milionów turystów (o 4% więcej niż w 2022 roku), z czego 5 milionów było obcokrajowcami (+16%). Główne kraje, do których region ten […]
czytaj dalej
Śliwka organizuje przyjęcie z winogronami.
2024-07-26 00:00
Firma El Ciruelo wyznaczyła sobie cel zaskakiwania konsumentów. Robi to poprzez uruchomienie pierwszej kampanii reklamowej Moments By El Ciruelo, zatytułowanej „La Uva En Modo”.
czytaj dalej
Uvasdoce Fresh ogłasza wprowadzenie nowego gatunku winogron o nazwie Mojito Fresh™.
2024-07-25 09:00
Mojito Fresh™ stworzona przez Bloom Fresh była uważana za nietypową ze względu na swój wyjątkowy smak ziołowy i miętowy. Pomimo niepewności, jaką taki nietypowy smak mógł wywołać, zespół Uvasdoce Fresh rozpoznał wyjątkową okazję do wprowadzenia tej.
czytaj dalej
Analiza rynku winogron stołowych jest tematem przewodnim ostatniego dnia "Regina de Puglia".
2024-07-25 00:00
Seminarium ma na celu wprowadzenie oryginalnego podejścia w ramach programu "Królowa Apulii", który obejmuje oprócz wiodącej gminy Noicàttaro także gminy Rutigliano, Mola di Bari, Castellaneta, Adelfia, Casamassima […]
czytaj dalej
Hiszpańska firma Uvasdoce Fresh wprowadziła na rynek nowy gatunek winogron o nazwie Mojito Fresh, rozwinięty przez firmę Bloom Fresh, charakteryzujący się unikalnym profilem smakowym, który łączy słodkie nuty mięty z mieszanką smaków Moscatel i labrusca. Produkt będzie dostępny w głównych sieciach handlowych w Hiszpanii, w tym w sklepach Consum, Carrefour i.
czytaj dalej
Ceny warzyw i owoców we Włoszech na dzień 22 lipca.
2024-07-23 00:00
Upał zwiększa popyt na melony, arbuzy, brzoskwinie i nektarynki, przy jednoczesnym spadku cen. Silny popyt i duże ilości również dla cukinii. Kampania na morele trwa, z pierwszymi dostawami z Portici. Na winogrona deserowe napływają duże ilości odmiany Vittoria.
czytaj dalej
Kombinując słodkie nuty zielonej mięty z wyjątkową słodyczą generowaną przez połączenie smaków moskatela i labruski, Mojito FRESH™ oferuje nowy i niezrównany profil smaku, dostępny właśnie podczas najgorętszych dni lata.
czytaj dalej
Mojito FRESH™, unikalne doświadczenie z winogronami deserowymi.
2024-07-23 00:00
Kombinując słodkie nuty zielonej mięty z wyjątkową słodyczą generowaną przez mieszankę smaków muskatela i labrusca, Mojito FRESH™ oferuje nowy profil smaku […]
czytaj dalej
Japonia rozszerza dostęp do australijskich winogron.
2024-07-22 12:00
Reeftrends przekazało te informacje, powołując się na artykuł opublikowany w Sunraysia Daily. W ciągu ostatnich dziesięciu lat Australia mogła eksportować do Japonii tylko trzy odmiany winogron stołowych – Crimson Seedless, Red Globe i Thompson Seedless. Jeff Scott, CEO australijskiej firmay
czytaj dalej