Duża konkurencja na rynku zdrowej żywności
2012-05-29 10:00
Jak informuje Dziennik Gazeta Prawna, według szacunków IJHAR-S, w tym roku wartość rynku produktów ekologicznych przekroczy 450 mln zł wobec 375 mln zł w roku poprzednim. Rosnący popyt sprawia, że powstaje coraz więcej firm specjalizujących się w sprzedaży biożywności. Do ekologii przekonuje się także coraz więcej rolników i powstają kolejne gospodarstwa z certyfikatami.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Kupujemy więcej produktów regionalnych
2012-05-22 09:00
Podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego stwierdzono, że w Polsce produkty bio i fair trade są zastępowane przez produkty regionalne.
czytaj dalej
A może uprawy ekologiczne?
2012-01-26 09:32
Moda na zdrowy styl życia obejmuje, jako jedną z głównych składowych, zdrowe odżywianie się. Zdrowe, co do zasad, ale przede wszystkim zdrowe ze względu na zdrowe produkty. Stąd coraz większa rola rolnictwa ekologicznego i coraz większy jego udział w całości produkcji rolnej.
czytaj dalej
Rośnie rynek żywności ekologicznej
2012-01-03 08:16
Polacy wydają na żywność ekologiczną znacznie mniej niż mieszkańcy Europy Zachodniej. Jednak szybko ich gonimy - rynek niemiecki czy francuski rozwijają się w tempie kilku procent, natomiast rynek w Polsce, według ekspertów, rośnie minimum 10 proc. rocznie - informuje Dziennik Gazeta Prawna.
czytaj dalej
czytaj dalej