Grzyby jadalne jako zdrowe przekąski - Peru widzi duży potencjał
2025-05-16 10:00
Źródło:
Fruitnet.com
Do zalet produkowania grzybów, zarówno pod względem wartości odżywczych, jak i technologicznym, należy to, że są one bogate w białko, błonnik, przeciwutleniacze i witaminy. Ponadto są one niskokaloryczne i niskotłuszczowe, co sprawia, że są idealne dla zbilansowanej diety. Grzyby mają także właściwości przeciwzapalne.
Fruitnet.com

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Zobacz więcej: Grzyby leśne
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem