"W przeszłości mogliśmy dostarczać tylko sezonowo do głównych dystrybutorów".
Gospodarstwo ekologiczne rodziny Schneebeli w Obfelden, w kantonie Zurych, uprawia grzyby od ponad 40 lat. Jego ojciec rozpoczął produkcję grzybów, wyjaśnia Fabian Schneebeli: "W przeszłości produkowaliśmy tylko wiosną i jesienią i mogliśmy dostarczać sezonowo do hurtowników", mówi kierownik gospodarstwa. Wraz ze wzrostem popytu na grzyby, sporadyczne dostawy stały się zbyt rzadkie

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Grzyby leśne