Z naszych danych korzystają instytuty, ministerstwa, sieci handlowe dołacz i Ty!

Kup teraz abonament!

Jakość oliwy z oliwek coraz lepsza

2009-12-01 00:00

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych skontrolowała zakłady zajmujące się wprowadzaniem do obrotu oliwy z oliwek. W 2009 r skontrolowano łącznie 16 podmiotów. Jakie są wyniki inspekcji? - informuje portalspozywczy.pl.

Największym problemem okazał się niezgodny z wymaganiami przepisów UE i krajowych sposób znakowania (6,8 proc. skontrolowanych partii). Nie stwierdzono jednak nieprawidłowości w zakresie parametrów fizykochemicznych.

W porównaniu wynikami kontroli przeprowadzonej w 2008 r. można stwierdzić, że nastąpiła poprawa jakości oliwy z oliwek.

Więcej na ten temat przeczytasz w portaluspozywczym.pl

Źródło: portalspozywczy.pl

Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem